Суспільство (відео)

За рухом чернігівських маршруток можна буде слідкувати за допомогою ґаджетів (Відео)

Кожна маршрутка з GPS-трекером, відстежування руху транспорту на власних гаджетах і табло на зупинках. Такі інновації невдовзі можуть очікувати транспортну мережу Чернігова.

 «Це система, що допоможе проводити GPS-моніторинг. З її допомогою можна буде контролювати розклад руху автобусів , де він знаходиться, коли з’їжджає з лінії, скільки їх усього на лінії», — депутат чернігівської міської ради Сергій Вакуленко.

До кінця року на всіх маршрутах громадського транспорту серед перевізників проведуть конкурс. Після цього місто укладатиме з переможцями нові договори. Чернігівська фракція партії «Наш край» виступила з ініціативою внести до договору пункт про встановлення в громадському транспорті GPS-трекерів.

Правильно, щоб знати, ми вже стоїмо 10 хвилин і нічого немає, а так будемо знати, що через 3 хвилини буде. Схвалюємо, якщо все буде нормально, може на початку щось і не вийде, але притреться і, будемо сподіватися, що все буде гарно.

— Я – за. Це зручно, можна буде дізнатись, коли буде транспорт їхати, і вчасно сідати. Як часто буває, що чекаєте довго на транспорт? – Часто, дуже часто. Буває, ввечері, щоб повернутись додому, хвилин 20 на зупинці.

Це було б чудово. Якщо людині кожного дня треба на 9 на роботу, вона може планувати свій час.

Та на маршрутках і автобусах депутати зупинятись не планують.

«Ще одним етапом буде впровадження GPS-моніторингу не лише в маршрутках, але й у тролейбусах. Цим видом транспорту користуються найбільш соціально незахищені верстви населення. Пенсіонери, діти зможуть також користуватися перевагами цієї інновації», — депутат чернігівської міської ради Наталія Хольченкова.

У багатьох містах України система GPS-моніторингу теж працює, але не всюди ідеально. Безперебійна робота системи залежить від компанії, що надає ці послуги.

« Я хочу, щоб це було прозоро, щоб це було зрозуміло для всіх. Щоб ця компанія була з хорошим зарекомендованим ім’ям, щоб вона надавала якісні GPS-трекери і моніторинг-систему, яку можуть контролювати і люди, і управління транспорту», — депутат чернігівської міської ради Сергій Вакуленко.

Ініціатори проекту кажуть: подібна система допоможе чернігівцям раціонально використовувати власний час, водіїв GPS-моніторинг має привчити сумлінно відпрацьовувати робочий день, що триватиме до 23-ї години.

Ще статті по темі

Back to top button