Суспільство (відео)

Заборона російської церкви та лісові баталії: відбулася сесія Чернігівської облради (Відео)

Відбулася чергова сесія Чернігівської обласної ради. Розпочалося засідання з вшанування пам’яті воїнів, які віддали своє життя за Волю та Незалежність нашої країни.

Після цього розпочався тривалий процес розгляду та затвердження питань порядку денного. Перша складність, що виникла під час проведення сесії – збій у системі голосування, тож, відповідно до регламенту обласної ради, голосувати депутатам довелося «руками».

Загалом на розгляд сесії обласної ради винесено 40 проєктів рішень. Серед них: фінансові звіти, питання комунальних закладів, землеустрою, кілька депутатських рокіровок, а також депутатські звернення. Та про все – за порядком:

Отже, кілька перших у порядку денному проєктів рішень були прийняті швидко та, як то кажуть, без зайвих рухів. Однак питання про передачу в господарське відання комунальному підприємству «Чернігівоблагроліс» нерухомого майна ідилію порушило – депутати проголосували «проти». Далі під роздачу потрапило питання про встановлення орендної знижки.

Надалі більшість питань порядку денного також зумовила чимало запитань серед депутатів і спричинила палкі дискусії в залі засідань.

Загалом сесія тривала близько чотирьох годин – депутати попрацювали доволі плідно, хоч і був момент, коли більшість із них, не витримавши робочого напруження, розбіглася, і сесія втратила кворум.

Та після кількахвилинного перепочинку депутати повернулись до виконання своїх обов’язків.

Загалом депутати затвердили важливі для Чернігова й області питання. Серед них: затвердження Антикорупційної програми, перейменування бібліотеки імені Короленка, безоплатна передача медичного обладнання, реорганізація комунального підприємства «Чернігівське обласне патологоанатомічне бюро» та низка звернень до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України – зокрема звернення щодо першочергового звільнення з полону нацгвардійців Чорнобильської АЕС, НЕГАЙНОЇ ЗАБОРОНИ в Україні РПЦ та повернення скасованих доплат військовим. Більш докладно про це дивіться в наших наступних сюжетах.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button