Суспільство (відео)

Задоволені громадяни – успішна держава: відбувся всеукраїнський форум «Відкритий діалог» (Відео)

Членство в НАТО та ЄС забезпечить збільшення доходів країни, зростання зарплат і пенсій, сталий розвиток економіки та залучення інвестицій. Із цього Глава держави розпочав свій виступ на Всеукраїнському громадському форумі «Відкритий діалог», що відбувся 9 лютого в Києві. Він нагадав про історичне голосування Парламенту за ініціативу Президента закріпити в Конституції стратегічний курс на набуття повноправного членства України у Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

«Україна та Євросоюз наблизились одне до одного як ніколи раніше. А щодо НАТО наголошую: жодна держава в світі, яка не є членом цієї організації, не має сьогодні таких близьких відносин з Альянсом, як ми, Україна. Але цього замало. Лише повномасштабне і повноправне членство в ЄС та НАТО остаточно і безповоротно гарантує нашу державну незалежність. Нашу національну безпеку», — Президент України Петро Порошенко.

Говорив Президент і про труднощі, спричинені війною. Аби їх подолати, Україна має рухатись у напрямках, які озвучив Петро Порошенко. За його словами, Україна вже досягла чималих висот у розвитку агропромислового комплексу. За минулий рік аграрії зібрали понад 70 мільйонів тонн зерна.

«Нині ми стабільно входимо до десятки найбільших світових виробників зерна і до трійки найпотужніших його світових експортерів. Минулого року Україна з’явилася в десятці найбільших світових постачальників молочної продукції. До того ж ми займаємо перше місце з експорту соняшникової олії. Ми впевнено опановуємо європейський ринок завдяки угоді про асоціацію і всеохопній торгівлі з Європейським Союзом», — Президент України Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад п’ять років в’язниці за підкуп виборців: в «Опорі» налякали недобросовісних кандидатів

 

Не менш важливою, на думку Президента, є модернізація транспортної інфраструктури держави. Минулого року вже запущено в експлуатацію Бескидський тунель, через який проходять майже 60% експортного напряму залізницею. За словами Глави держави, скоро потяги «Інтерсіті» курсуватимуть через усі обласні центри країни. Планують також і модернізацію рухомого складу «Укрзалізниці».

«На лінії вийдуть десятки нових локомотивів Дженерал Електрик, про укладання такого контракту я домовився з Президентом США Дональдом Трампом, отримуючи надзвичайно привабливі пільгові умови кредитування для постачання їх для української залізниці», — Президент України Петро Порошенко.

Президент також наголосив на важливості розвитку ІТ-сектора, що становить 4% ВВП України та дає високооплачувану роботу 150 тисячам людей. Розповів про перспективи розвитку туризму, що забезпечить нові робочі місця та створить сприятливі умови для роботи малого та середнього бізнесу. А індустріалізація країни та подальший розвиток машинобудування виведуть Україну на шлях економічного процвітання. Та говорили не лише про перспективи, чимало уваги приділили здобуткам.

«Угода про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, безвізовий режим, утворення незалежної православної церкви України, зміна Конституції, що зобов’язує привести країну до НАТО та ЄС, відродження української армії, яка зупинила російську агресію. Це п’ять епохальних змін, яких ми досягли завдяки Петру Порошенку», — голова фракції «БПП» у ВР Артур Герасимов.

«11 років тому, пам’ятаєте, був один успішний серіал, який увійшов, я переконана, в історію українського телебачення як перший україномовний продукт. Але, на жаль, 11 років тому в мене більше не було досвіду роботи рідною мовою на телебаченні. І саме тому я тут і щаслива, що цей досвід тепер з’являється. Я хочу подякувати Президенту за те, що він підписав цей законопроект», — акторка, заслужена артистка України Ірма Вітовська.

«Для мене як учасника бойових дій особливо важливо, хто завтра буде нашим головнокомандуючим, тому що я бачив нашу армію у 2014 році, як вона розвивалася, я знаю, яка вона сьогодні. Коли я телефоную своїм побратимам на фронт і питаю, що їм потрібно, вони кажуть, що нам нічого не потрібно, у нас все є. Нам тільки потрібна воля. Воля народу», — Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, військовий фельдшер, солдат ЗСУ Вадим Свириденко.

«Я згадую, як сказав Довженко. Боєць із вадами все одно боєць, а бездоганна муха – то просто муха. Для мене Петро Олексійович – боєць. Боєць, коли він виходить сам на сам на світову дипломатію, як він тримається, як розумно тримається», — Герой України, акторка театру і кіно Ада Роговцева.

Під час форуму долучитися до діалогу змогли представники всіх куточків України. Вони вірять у позитивні зміни та повністю підтримують політику Президента.

«У нас було багато президентів, але Петро Порошенко – це дійсно той керманич, який веде Україну до Європи, до кращого життя, покращення умов життя. І найголовніше, що ми відчуваємо: ми сьогодні – нація, держава. І для мене це важливо», — Рівненська область Михайло.

«Це єдиний достойний вибір на сьогодні. Це вибір молоді, це вибір людей розумних, людей думаючих, людей активних. Бізнесменів, аграріїв, економістів. Усіх, хто щось розуміє. Що ми за чотири роки почали жити краще, а не гірше. Є до чого іти з цим Президентом», — м. Васильків Рум’яна.

«Підтримую Петра Порошенка, тому що це людина, яка відкрила дуже багато дверей у світ, і я за ним», — м. Львів Романія.

«Ми хочемо, щоб наші діти жили краще. Ми дуже стараємось, підтримуємо його, бо хочемо, щоб наша держава була кращою в Європі, бо в нас все для цього є. І хочеться все зберегти», — м.Васильків Віра.

«Я хочу, щоб мій син більше не їздив на війну і щоб я не їздив на війну. Я бажаю, щоб кожен батько, кожна мати дочекались своїх синів із війни, щоб вона закінчилась перемогою, а не поразкою», — Кіровоградська область Олександр.

«Я зараз спостерігаю реформу медицини, багато хто її не розуміє, багато хто відкидає. Але тут маленька така причина, у нас мало спеціалістів, і трохи не розуміють цієї реформи. І от коли всі долучаться до цього процесу – реформа просто неймовірна. Я її підтримую», — Миколаївська область Світлана.

Під час форуму Петро Порошенко також закликав усі політичні сили не спекулювати на темі фальсифікації виборів. Оскільки це б’є по іміджу України у світі та робить її слабкою у очах Росії.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button