Суспільство (відео)

Загубилася вихователька: в чернігівському садочку працювали пошукові собаки (Відео)

Службова собака Белла показала малечі свої вміння. А Тоша шукав виховательку, яка заховалася на дитячому майданчику.

До вихованців чернігівського садочка №53 завітали кінологи управління ДСНС області. Вони показали малечі, як працюють пошукові собаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках сталася пожежа в дитсадку

«Ми покажемо деякі елементи послухання та елемент пошуку для того, щоб діти знали, що робити, якщо вони загубилися, як поводитися, як повідомити батькам, що робити в таких ситуаціях. Якщо брати роботу кінологів по всій Україні, то доволі таки часто залучаються до робіт у лісовій місцевості, гірській місцевості. Рідко, але трапляється й у техногенному завалі. У Чернігові був завал. Залучаються кінологи десь по 50-60 виїздів на рік по всій Україні», — Валентин Бардаков, начальник пошуково-рятувального відділення.

До того ж такі візити навчають дітей, що собак не варто боятися, а навпаки, вони можуть допомагати людям. Малеча від такого спілкування у захваті.

«Собачки були дуже круті, сальто робили. Дуже було весело мені. Вони допомагають рятувати», — Олег, вихованець ДНЗ №53.

«Ми продовжуємо знайомити дітей із людьми мужніх професій. Тому сьогодні в нас кінологи. Вони не перші вже. У нас були МНСники з машиною. Була поліція зі своїм тематичним заняттям. І ми подумали, що дітям не завадить познайомитися з роботою службових собак», — Лариса Кравченко, завідувач ДНЗ №53.

Лариса Кравченко розповіла, що раніше подібні заходи проводили в межах Тижня безпеки. Цей візит кінологів доповнив знання дітей.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button