Суспільство (відео)

Заварені сміттєпроводи, депутатські рокіровки та пожежна безпека: передноворічна сесія міської ради (Відео)

Змінами депутатського складу розпочала свою роботу 49-та сесія Чернігівської міської ради. Депутатська фракція «Наш край» виключила зі свого складу Наталію Хольченкову та Вікторію Овчаренко. А у фракції «Самопоміч» замінили Сергія Римаренка, який достроково склав свої повноваження на минулій сесії.

«Міська виборча комісія постановила зареєструвати Койдана Дмитра Володимировича депутатом Чернігівської міської ради 7 скликання від політичної партії «Обєднання «Самопоміч», — Наталія Слісаренко, голова Чернігівської міської виборчої комісії.

Заяву на складання мандату подав і Андрій Заїка. Але його прохання не підтримали. Продовжилася передноворічна сесія нагородженням чернігівських спортсменів, які привезли перемоги з міжнародних і світових змагань. Серед них плавці, сумоїсти, панкратіоністи, шахісти та кікбоксери.

Далі говорили про результати роботи міської прокуратури.

«Прокурором місцевої прокуратури перевірено 575 оперативно-розшукових справ, активізовано роботу щодо розшуку осіб, які ухиляються від органів досудового розслідування. Є позитивні результати в цій роботі. Розшукано особу, яка обвинувачується у вчиненні ряду злочинів», — Сергій Грозенко, керівник Чернігівської місцевої прокуратури.

Жваві обговорення точилися навколо питання щодо нових правил благоустрою. Депутати наполягали на знятті цього питання та його доопрацюванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі багатоповерхівок скаржаться на ресторани в будинках

«Я пропоную зняти це питання на доопрацювання та віднайти юридичну та технічну можливість врахувати ініціативи та пропозиції громадськості та впровадити прозорість під час проведення обстежень та видалення зелених насаджень у Чернігові», — Віктор Тарасов, депутат ЧМР («Демальянс»).

«Ми доопрацьований проект рішення отримали вчора на електронну пошту о 17:19. Тому доопрацьований проект рішення не факт, що його читали всі. Не всі депутати його обговорювали», — Віктор Бистров, депутат ЧМР («Наш край»).

«На сьогоднішній день згідно чинного законодавства вносити зміни в цей проект неможливо, оскільки він є регуляторним актом», — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ ЧМР.

Не погодилися з новими правилами і власники коней. Підприємці, які катають чернігівців, прийшли на сесію з вимогою дозволити надавати ці послуги у парках міста.

«Дуже порушується Конституція України. Кожен має право на підприємницьку діяльність, не заборонену законом. Ви повинні були про це написати, що ми забороняємо підприємницьку діяльність у парках», — Марія Лагунець, підприємець.

«Коні, поні і так далі. Це влада визначає адресно, де це можна робить, а де не варто цього робить. Ви просто от це зрозумійте і більше нічого не треба розуміть», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Прийшли до мера і жителі будинків по проспекту Миру, 17. Люди скаржаться на заклади громадського харчування, які порушують спокій мешканців багатоповерхівок.

«Напротив филармонии на углу открылось два пивных заведения. Они открывались под бургерную, но почему-то открылось 2 пивнухи. Работают до 24:00. без всякой шумоизоляции».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один депутат Чернігівської міськради написав заяву на складання мандату

«Постійно порушення громадського порядку зафіксовані поліцією. Заважає мешканцям будинку №21. Мешканці будинку вже переживають, тому що постійні розборки, мордобой, стрілянина з пістолету Флобера».

«Просимо обмежити не більше одного закладу ресторанного щоб було в будинку. У нашому будинку вже немає води, тому що у нас колонка, в підвалах незрозуміло що діється. Уже будинок дав тріщину».

«Це зауваження треба врахувать і хоча би обмежить по часу роботи. Надо обмежить», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Прохання до поліції. Є такі больові точки у місті, це «Магнолія», це Миру, 17. Більше уваги приділять цим локаціям».

В результаті активних суперечок за нові правила благоустрою з третьої спроби все ж проголосували. За проект депутати віддали мінімальну кількість голосів.

Не підтримала нові правила фракція «Наш край». Тут рішення міської ради вважають неоптимальним. Зміни у благоустрої відчує на собі кожен чернігівець. Перш за все за наступний рік заварять усі сміттєпроводи.

«Там сказано, що сміття на території Чернігова викидається тільки у спеціально відведені контейнерні майданчики. Це дуже суттєво і це відчують тисячі громадян Чернігова у найближчі місяці», — Віктор Бистров, депутат ЧМР («Наш край»).

Крім того, на сесії обговорили проблему мешканців 120-річного будинку на Пирогова, 6а. Вирішили направити звернення до президента та Верховної ради з проханням розробити державну програму щодо впровадження заходів протипожежної безпеки у закладах освіти, культури і охорони здоров’я. Також розглянули низку інших важливих питань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button