Суспільство (відео)

«Земельні аукціони» і анонсована допомога ЗСУ: які питання планують розглянути на позачерговій сесії ЧМР (Відео)

19 квітня в Чернігові відбудеться позачергова сесія Чернігівської міської ради. Одним із основних питань, які депутати планують розглянути – це допомога ЗСУ. Зокрема, анонсують зміни до програми шефської допомоги військовим частинам.

«Додаткові військові частини ми включаємо до допомоги, є запит від кількох військових частин, яких не було раніше в програмі. Плюс одна з військових частин – це Лиманський напрямок, там, де є необхідність підтримки міста в спорудженні оборонних захисних споруд. Ми туди передаємо один екскаватор із «Водоканалу», один екскаватор будемо передавати в субвенцію», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Окрім цього, планується і передача частини старлінків, які купувало місто для Пунктів незламності.

«У нас їх дев’ять закуплено, ми три зараз передамо на Першу танкову бригаду, бо в них дуже велика потреба, щодо решти будемо дивитися, зараз у них потреби немає, можливо, також передамо», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Також на сесії планують затвердити Програму забезпечення громадської безпеки та правопорядку в Чернігові на цей і наступний рік.

«Суть у тому, що поліція звертається до міста з пропозицією взяти участь у ремонті в цих приміщеннях, вони наші, наша комунальна власність, ми внесемо зміну до програми. Буде презентація бачення безпекової ситуації саме в контексті правопорядку в місті – це замість опорних пунктів колишніх будуть офіси, які відповідатимуть за певний квадрат на території міста», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Ще одне питання, яке планують розглянути на засіданні, стосується ремонту по вулиці Курсанта Єськова.

«Ми кілька разів уже говорили в різному форматі про дорогу на Льотній. Вона в жахливому стані. Це найгірша дорога, мабуть, у місті або одна з найгірших. Але дуже багато проблемних питань, які пов’язані з тим, що різні частини цієї дороги належать різним власникам: там є і Міноборони, і Політехнічний інститут, там є обласна рада, і є міста частинка.Щоб ми почали проєктувати, розпочали роботи, то треба, щоб вона вся була у власності громади. То ми звертаємося до Міноборони, щоб нам передали частину цієї дороги», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

На сесії планують розглянути низку земельних питань нових і, зокрема, тих, які на минулій сесії не були ухвалені через відсутність кворуму. Нагадаємо, під час минулої сесії, 5 березня, провалили голосування за впровадження в Чернігові «земельних аукціонів», залишилися нерозглянутими й інші питання.

Чи будуть ухвалені ці анонсовані спірні земельні питання на 39-му скликанні сесії Чернігівської міської ради, чи знову ж депутати виявлять бажання покинути сесійну залу або ж витягнути картки з системи, як минулого разу, повідомимо вже після сесії.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button