Суспільство (відео)

Жертви довіри: захистіть своїх дітей від педофілів (Відео)

Захистити дітей від проявів насильства. В Україні вже ініціюють створення законів проти педофілії. Чернігівщину нещодавно сколихнув один такий випадок.

«Від початку 2019 року зафіксовано один факт розбещення неповнолітніх, цього громадянина затримано», —  головний спеціаліст сектору комунікацій ГУНП у Чернігівській області Наталія Реберг.

50-річний чоловік називався лікарем і намагався оглянути малолітніх дівчат. Покарання за такі дії – від 5 до 8 років. Що стосується причин педофілії, тут думки людей відрізняються. Багато хто вважає це захворюванням, яке лікують медикаментозно.

«Вважається, що це психічний розлад, а психічні розлади завжди мають травматичну природу. Тобто якщо в дитинстві людина зазнавала тривалого насильства, це поглиблює психологічну травму і вона може такою ставати», — психолог Олена Гірченко.

Експерти зазначають, що в групі ризику діти від 3 до 14 років. Як же вберегти своє чадо, щоб воно не стало жертвою агресії.

«Поліція радить батькам встановити зі своїми дітьми довірливі стосунки, цікавитись, із ким дитина проводить час, і насамперед суворо заборонити дитині спілкуватись із незнайомими людьми», — головний спеціаліст сектору комунікацій ГУНП у Чернігівській області Наталія Реберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині завівся педофіл

Психологи радять більше спілкуватись із дитиною. Адже часто вона неправильно розуміє, що є винуватцем особливої уваги до себе.

«Жертва вважає, що вона сама винна в тому, що з нею сталося. І дитина вважає, що вона щось не те зробила», — психолог Олена Гірченко.

Попри те, що фактів розбещення неповнолітніх в області зафіксовано небагато, звернення про агресію до дитини надходять регулярно. Більшість із них наразі не мають підґрунтя. На щастя. Проте правоохоронці наголошують, що неадекватна поведінка, особливо стосовно дітей, стає дедалі частішим явищем.

Ще статті по темі

Back to top button