Суспільство (відео)

Життя прожите недаремно: на Чернігівщині вшанували пам’ять Валерія Давиденка

«Година смутку, але водночас і година надії, адже ми говоримо про людину, яка встигла залишити по собі світлий спадок. Сьогодні немає з нами Валерія Миколайовича Давиденка».

У Плисківській ОТГ вшанували пам’ять народного депутата України Валерія Давиденка, який загинув 23 травня. Насамперед згадали його хвилиною мовчання.

«Його покликанням було допомагати людям. І, вшановуючи його пам’ять, я ще того дня, коли прощалися з Валерієм Миколайовичем, для себе зрозуміла, що ми маємо провести цей захід у пам’ять про нього. Тому що він залишиться назавжди в нашій пам’яті як доброзичлива людина, яка відгукувалася на всі потреби людей. Він жодного разу нам не відмовив»,- Марина Вірко, голова Плисківської ОТГ.

Голова Плисківської ОТГ Марина Вірко розказує, що Валерій Миколайович завжди допомагав громаді. За його сприяння тут збудували Свято-Покровський храм. Допомагав в організації місцевого фестивалю «Плиски-турфест». Зробив чимало для розвитку невеликих населених пунктів громади. Зокрема забезпечив школи та садочки ноутбуками, інтерактивними дошками, інвентарем. Облаштував дитячі майданчики.

«Найголовніше для нас – за його підтримки була зроблена дорога Т2524 Борзна-Прилуки. Вона зроблена з його ініціативи саме в селах, тому що в селах ситуація досить складна. Того року подарунком перед Днем села для нас стала дорога. Вуличне освітлення. До кожного Дня села завжди була матеріальна допомога»,- Марина Вірко, голова Плисківської ОТГ.

Його добрі справи пам’ятають і прості жителі громади. Вони згадують Валерія Давиденка тільки добрими словами.

«Доброї думки. Так усі люди відгукуються. Я голосувала за нього також»,- Галина Драбинога, мешканка Плисківської ОТГ.

«Ми дуже вдячні за його підтримку, за його допомогу. Він дуже багато допоміг Плисківській громаді. Тож Царство йому Небесне і вічний спокій»,- Тетяна Миколаївна, мешканка Плисківської ОТГ.

«Запам’ятався як гарна, толерантна людина. Завжди виконував свої обіцянки. Я директор Сиволозької школи. Він неодноразово у нас був. Усім, чим міг, допомагав. У пам’яті залишився, і сьогодні не можна було оминути цього заходу. Він був Людиною з великої літери. І важко на душі, коли знаєш, що його немає»,- Олена Секерня, мешканка Плисківської ОТГ.

Годину пам’яті «Життя прожите недаремно» провели в сільському будинку культури Великої Загорівки. Тут були присутні не тільки жителі громади, а й ті, хто встиг попрацювати з Валерієм Миколайовичем. Так, депутат Чернігівської облради Ірина Грозенко згадує, як Валерій Давиденко боровся за децентралізацію в області.

«Саме Валерій Миколайович був провідником втілення реформи децентралізації на Чернігівщині. Він перший зрозумів, що ця реформа дасть можливість відновити інфраструктуру, відбудувати школи, дороги, садочки в нашій депресивній Чернігівській області, бо такою її всі вважали в Україні. І сьогодні ці перші п’ять громад, які у 2015 році стали на шлях децентралізації, бачать результати цієї реформи. І вони розуміють, що зробили правильно, коли пішли за таким лідером, яким був Валерій Миколайович»,- Ірина Грозенко, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

На захід завітав і друг Валерія Давиденка, колега по групі «Довіра» у Верховній Раді, народний депутат України Борис Приходько.

«Душею він був щирий українець. Ніколи в житті жодній людині не відмовив. Він допомагав усім медичним закладам. Не тільки предметами першої необхідності, які знадобилися зараз, за останні три місяці – маски, антисептики… Він купував обладнання туди»,- Борис Приходько, народний депутат України.

Борис Приходько розповів, що знає Валерія Давиденка з 6 років. Згадує його як сильну та цілеспрямовану людину.

«Яка, якщо ставила цілі, то завжди досягала їх. І хоч би якими шляхами вона туди йшла, все одно доходила. І ми будемо підтримувати ці його поставлені цілі, будемо досягати цих цілей. Дуже хочу подякувати селищному голові Марині Олександрівні за проведення цієї години, за активну участь. Усе дуже на високому рівні було організовано»,- Борис Приходько, народний депутат України.

На знак вшанування пам’яті Валерія Давиденка Марина Вірко заспівала пісню.

Після заходу Борис Приходько вручив сертифікат на мультимедійний екран для Плисківської сільської ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button