Суспільство (відео)

Зігріті онкометелики: Дениско Шевченко одужує (Відео)

Шестирічний Дениско Шевченко три місяці перебував у комі.

Три роки тому йому оперували пухлину нирки. Ослаблений організм підхопив менінгіт.

Нині його перевели до неврологічного відділення дитячої обласної лікарні. Його стан стабільний, хоч мама відзначає позитивні зміни.

—  Читаю йому казки ,він мене чує, коли я його годую, кажу йому «відкрий ротика», він відкриває, мене чує, — Наталія Шевченко, мама Дениска.

Родом Дениско із Борзнянщини. Він – п’ята дитина в сім’ї. Удома на маленького братика чекає десятирічна Ксюша. Нині Дениско щодня приймає багато препаратів. Ними повністю забезпечує родину благодійний фонд Вадима Нестерчука. Та найпростіше, чого так катастрофічно не вистачає, то це теплого одягу та дитячого харчування.

— Зараз він потребує памперсів, пелюшок, пюрешок і бананів, — Тетяна Шурубура, представник Фонду Вадима Нестерчука.

Дітей, які сьогодні потребують допомоги небайдужих, лише в обласній дитячій лікарні п’ятеро. Щоб забезпечити усі їх ліками, Тетяна Шурубура влаштовує благодійний вечір. Такий уже організовували. Тоді вдалося назбирати більше двадцяти тисяч гривень. За ці гроші купили медикаменти для онкохворих дітей.

—  На сьогодні існує проблема з приміщенням, потрібна велика територія, — Тетяна Шурубура, представник фонду Вадима Нестерчука.

У міському Палаці культури та відпочинку із благодійників попросили гроші за оренду. Цих майже п’яти тисяч гривень ні у хворих на рак, ні у волонтерів немає.

Колектив ЧЕline зібрав кошти на апарат для вимірювання тиску з дитячою манжеткою та на теплу піжаму для Дениски Шевченка. Так ми пропонуємо чернігівцям і посадовцям долучитися до нашої акції. Нині Дениско потребує ще й ліжечка із ортопедичним матрацом і такої ж подушечки.

Ще статті по темі

Back to top button