Життя громад

У громаді на Чернігівщині пенсіонери активно практикують скандинавську ходу

Люди похилого віку хочуть і можуть вести активний спосіб життя. Чимало пенсіонерів саме на пенсії починають займатися спортом.

Колишній терцентр, а нині Центр надання соціальних послуг Городні з перших днів свого існування переймався тим, як цікаво зайняти активних пенсіонерів. Звісно, починали з хобі та творчості, проте згодом дійшли й до спорту. Першою стала секція оздоровчої зарядки, яку проводили кілька разів на тиждень в танцювальному залі міського будинку культури. Спеціально для відвідувачів були розроблені різні комплекси вправ з урахуванням вікових особливостей. Закупили гімнастичні палиці. Особливо підійшли до психології процесу — негласним правилом секції є обов’язкова усмішка на заняттях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громадах Чернігівщини гуртом наводять весняну красу

Через п’ять років існування секції дізналися про скандинавську ходу. Виявилося, що це не просто пересування пішки з двома палицями, схожими на лижні, пересічною місцевістю, а комплексна вправа, що розвиває різні групи м’язів, підтримує організм у тонусі та насичує кров додатковим киснем. Більше того, скандинавську ходу найчастіше розглядають як один із найефективніших видів фітнесу не тільки як додаткову вправу, а й як основне заняття.

Для опанування скандинавською ходою терцентр запросив професійного тренера, який навчив всіх охочих робити це правильно, вміло розраховувати навантаження і дистанції.

180599408_168104118536736_1147652152458251158_n

Дуже швидко скандинавська хода стала популярною у Городні й не тільки серед клієнтів центру надання соціальних послуг. Згодом від групи здоров’я відокремилися колективи, які організовують походи в режимі скандинавської ходи самостійно. Найпопулярнішими місцями для таких прогулянок у місті лишаються колишні аеродром і дендропарк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партизанські землянки та експонати воєнної доби: цікавинки Єліного

Популярність нового виду фізкультури пояснюється не тільки модою чи новизною, а більше практичністю. Під час скандинавської ходи задіяні 90% м’язів людини. При цьому навантаження на суглоби ніг значно менші ніж при звичайній ході. А ще, спортзалом для занять слугує будь-яка місцевість на вибір, тому разом із тренуваннями можна ще й насолоджуватись чудовими краєвидами. Зайве й казати, що як колективний вид тренувань, скандинавська хода сприяє цікавому спілкуванню та корисному дозвіллю.

Карантинні обмеження дещо вплинули на режим занять в обох секціях центру. Щоб не наражатися на небезпеку учасники активного дозвілля об’єднали свої зусилля й перенесли свої заняття на свіже повітря. В такому режимі вони тренуються вже більше року й цілком задоволені результатами, тим паче, що на природі приводів для усмішок ще більше.

За матеріалами газети «Новини Городнянщини»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button