Життя громад

У громадах Чернігівщини гуртом наводять весняну красу

Весна – традиційна пора, коли господарі після зими наводять лад у своїх дворах, садах і на городах. Вигрібання торішнього листя і сміття, а також посадка нових насаджень стають справою №1.

Люди прагнуть, щоб чисто і гарно було не тільки в їхніх приватних господарствах, а й на територіях загального користування – парках, скверах, вулицях, дитячих майданчиках, на берегах ставків, біля музеїв, бібліотек тощо.

Тож жителі сіл і міст Чернігівщини не сидять склавши руки і не чекають, поки комунальники наведуть усюди лад, а виходять на так звані суботники. До речі, вони вже відбулися в багатьох населених пунктах нашої області.

Наприклад, прибирання в Любечі назвали справжнім святом праці, що об’єднало велику кількість людей.

«Селищний голова Валерій Костильов і працівники всіх структурних підрозділів апарату ради взяли участь у першій толоці 2021 року. Ми працюємо із задоволенням, на благо наших жителів!

Колектив Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Любецької селищної ради відносно молодий, створений більше року. Кожен працівник центру має свої індивідуальні риси, захоплення, здібності. Але загальна мета і завдання – надавати жителям громади якісні соціальні послуги, – згуртувала людей в єдиний, дружній, високопрофесіональний колектив. Попри індивідуальність роботи (адже в кожного є своя група людей, із якими слід постійно працювати), існує тісна взаємодія, коли разом вирішують спільні проблеми, коли разом напередодні свят, коли разом на толоку, щоб Любеч сяяв чистотою і затишком», – йдеться на офіційному сайті Любецької громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни Чернігівщини планують посадити городи до Великодня

Тим часом працівники культури села Дягова, що на Менщині, взяли активну участь у акції «Посади своє дерево», організованій старостою Наталією Буркою. Разом із небайдужими жителями села висадили в центрі 40 саджанців сосни.

Прибирання відбулося і в Бахмаччині.

«Дякую кожному, хто сьогодні долучився до прибирання на кладовищі, що на межі с. Бахмач 1 (вул. Шевченка) і м. Бахмач (пров. Гомельський).

Спільними зусиллями ми зробили багато, будемо сподіватися, що наша толока стане традиційно щорічною. Нас зібралося 38 осіб, працювали 5 бензопил. Я радію, що в нас такі щирі люди, дехто прийшов цілими сім’ями і спільно зробили чудову справу. Наші рідні, якщо бачать нас із небес, пишаються нами», – йдеться в пості Наталії Вовкушівської у групі «Підслухано Бахмач». Щоправда, на час підготовки матеріалу в публікації зазначалося, що є проблема із вивезенням сміття.

Чистіше стало й в Олишівській громаді.

«Колектив Олишівської селищної ради провів традиційне весняне прибирання території, яке в народі ще називають «суботником». Учасники заходу збирали сміття вздовж траси Олишівка – Топчіївка, яке вмістилося аж у 70 мішків.

Окрім того, біля приміщення селищної ради, пам’ятника Богдану Хмельницькому та могили Невідомому Солдату було висаджено саджанці дерев і кущів, надані компанією «Агротрейд», – повідомляє селищна рада.

Не пасли задніх і в Корюківці.

«Корюківка стала чистіша, адже небайдужа корюківська молодь разом із мером прибрала сміття навколо річки, що на вулиці Бульварній! Дякуємо всім за спільну хорошу справу! Робимо Корюківку чистішою разом!» – йдеться в повідомленні Корюківського молодіжного центру «КУБ».

Радує, що села та міста нашої області цими днями стають ошатнішими та затишнішими. А як же інакше, Великдень наближається!

P.S. Звісно, що це ще не всі прибирання і заходи з благоустрою, які вже відбулися і відбуваються на Чернігівщині.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button