КоронавірусСуспільство (відео)

Місця померлих займають нові пацієнти: лікарня в Чернігівській області переповнена хворими на COVID-19 (Відео)

Україну тероризує британський штам коронавірусу. Про це заявив міністр охорони здоров’я. За словами Максима Степанова, поширена нині в країні версія коронавірусу — більш заразна, призводить до ускладнень і вкладає в лікарняні ліжка молодих людей. Інфекційні відділення чи не по всій країні — переповнені. Складна ситуація в лікарні міста Ніжина, що у Чернігівській області.

На початку пандемії в Ніжині планували обійтися тільки інфекційним відділенням на 30 ліжок, але зараз лікарню довелося розширити в п’ять разів. Всі ці місця практично заповнені.

«У нас розгорнуто 140 ліжок із них 135 ліжок зайнято«, — розповідає медичний директор Ніжинської центральної міської лікарні Олена Шейко.

В лікарні говорять, що максимум, на який зможуть розширитися — це переобладнати під хворих на коронавірус ще одне відділення.

«Розроблений механізм щодо збільшення ліжкового фонду, ми готові розгорнути на території 27 ліжок. Ми можемо розгорнути, зробити чисті зони і залучити персонал«, — розповів головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні Олександр Костирко.

У Ніжинській лікарні лікуються різні хворі. В однієї пацієнтки лікарні рівень кисню в крові трохи вищий за 60. І це при нормі хоча б 95.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус на Чернігівщині: за добу 49 нових випадків і 13 летальних

«Це вона на кисні, а уявіть, що з нею буде, якщо його не буде. До нас звернулися не дуже вчасно, трохи дома посиділи«, — каже лікар-реаніматолог Катерина Іванченко.

У кожній з палат Ніжинської центральної міської лікарні своя історія. В одній із палат одного пацієнта вже виписали і ще двоє померли, але ці місця вже зайняті. В іншій палаті лежить родина — чоловік та дружина. Пацієнт лікарні Віктор хворіє вже третій тиждень. Разом з ним занедужали батьки, діти та дружина.

«Сьогодні тут 19 день і я вже налаштований виліковуватись«, — каже Віктор.

Більшість чоловіків, яких госпіталізували у Ніжинську лікарню, молоді та працюють. Олегу — 46 років, його щойно привезли. Володимиру — 54 роки, в масці на обличчі переконує, що вже чудово почувається. Роману — 28 років, він — наймолодший у відділенні.

Ніна Степанівна — найстарша пацієнтка Ніжинської центральної міської лікарні, їй 81, але вона вже сміється і готується до виписки.

«Дуже помогла апаратура, що на кожному ліжку є в нас. І дихання вже хороше«, — розповіла Ніна Степанівна.

Її сусідка — теж Ніна каже, що руки посиніли від уколів, ще й нирки не працюють

Зараз ніхто із пацієнтів Ніжинської міської лікарні не хоче хворіти, бо на дворі весна і пора на город.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТСН

Ще статті по темі

Back to top button