КоронавірусСуспільство (відео)

Війна та ковід: яка ситуація з чумою ХХІ століття сьогодні (Відео)

«Війна вилікувала від ковіду» – таке твердження можна часто почути в громадських закладах, чергах або навіть від своїх рідних. Та чи багато в ньому правди, адже в новинах дедалі частіше трапляються чималі показники інфікованих, а в деяких областях планують повертати масковий режим.

«Війна не вилікувала від ковіду. Можливо, через те, що ми менше спілкувалися – ми менше й хворіли. Наразі ми бачимо, що ситуація погіршується. Хворих стало значно більше, ніж місяць тому.

У відсотках я вам поки що не готова сказати, бо місяць тільки почався. Але, порівняно з минулим місяцем, за моїм особистим спостереженням, удвічі точно зріс показник»,- Марина Єрецька – лікар-пульмонолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині з коронавірусною хворобою госпіталізовані 169 осіб

У таких питаннях краще убезпечитися, ніж потім довго та нудно лікуватись. Та які методи профілактики в питанні ковіду найдієвіші?

«Що стосується профілактики, то є специфічна та неспецифічна профілактика. До специфічної належить всіма нами улюблена вакцинація. Від ковіду зокрема. Зараз можна отримати бустерну дозу – просто зверніться до свого сімейного лікаря. А також ми можемо отримувати другу бустерну дозу»,- Марина Єрецька – лікар-пульмонолог.

На перший погляд може здатися, що на тлі війни кількість вакцини в Україні катастрофічно мала. Утім, пані Марина запевняє: жодного дефіциту не спостерігається.

«З приводу вакцинації: можливо, ще два тижні тому я вам сказала б, що і другу бустерну дозу ми можемо не робити, бо рекомендацій нема. Але наразі вакцина є у вільному доступі. Ви можете звертатися до сімейних лікарів і все буде проведе вчасно»,- Марина Єрецька – лікар-пульмонолог.

Тож війна жодним чином не вилікувала нас від хвороби. Більше того, через нехтування правилами безпеки ми можемо потрапити в тенета підступного вірусу знову. Бережіть своє здоров’я, адже воно безцінне.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button