Кримінал

Чернігівка прийшла на побачення в СІЗО з наркотиками у спідній білизні

Попри неодноразові роз’яснення вимог законодавства, попередження про настання кримінальної відповідальності за доставлення до установ попереднього ув’язнення та виконання покарань заборонених предметів, такі порушення спостерігаються й надалі.

Так, 23 березня до державної установи «Чернігівський слідчий ізолятор» на побачення з одним з ув’язнених прибула місцева мешканка. Працівниками слідчого ізолятора роз’яснено та у письмовій формі попереджено відвідувачку про необхідність дотримання вимог Закону України «Про попереднє ув’язнення», доведено вимоги Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові патрульні зупинили водія напідпитку і виявили в нього наркотики (Фото)

Однак громадянка належним чином не відреагувала, про наявність заборонених предметів персонал СІЗО не повідомила, а намагалась у спідній білизні доставити до установи медичний шприц із невідомою речовиною. Під час огляду вказані заборонені речовини було вилучено.

За вказаним фактом слідчими Чернігівського районного управління поліції ГУНП в області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 КК України. Відповідальність за цей злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснюється прокурорами Чернігівської окружної прокуратури. Хід слідства та його результати взято на контроль обласною прокуратурою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button