Кримінал

Чоловік вкрав у банкоматах готівки на загальну суму 648 100 грн

У Ніжинському міськрайонному суді Чернігівської області завершився розгляд справи за обвинуваченням двох осіб, визнаних винуватими в крадіжках грошових коштів із банківських автоматів самообслуговування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невдала крадіжка: злодії орудували на Єврейському кладовищі

Прокурором у суді доведено, що один із обвинувачених використовував шкідливе програмне забезпечення, за допомогою якого отримував інформацію про кількість і номінали грошових купюр, які містяться в банкоматах.

Доступ до операційної системи банківського автомата зловмисник отримував  після запуску такого програмного забезпечення, що давало можливість забирати всю наявну готівку.

Відтак, чоловік здійснив дві крадіжки грошей із банкоматів, що належать ПАТ КБ «ПриватБанк», на загальну суму 198 тис грн.  Інші 4 злочинні спроби не були доведені до завершення з причин, що не залежали від волі обвинуваченого.

Крім того, до одного зі своїх злочинних планів чоловік залучив 64-річного спільника, з яким вони разом викрали з банкомата в  м. Ніжин 450 тис грн.

Загалом  із банкоматів самообслуговування в м. Чернігові, м. Ніжині та м. Мена викрадено грошових коштів на загальну суму 648 100 грн.

Вироком суду одного з обвинувачених за інкриміновані кримінальні правопорушення засуджено до 5 років позбавлення волі, іншого – до 4.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button