Кримінал

На Чернігівщині розкрили вбивство чоловіка, який вважався безвісти зниклим

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції відшукали захований труп зниклого 51-річного мешканця району та встановили особу причетного до його вбивства. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Про це повідомляють у поліції Прилуцького району.

З повідомленням про зникнення мешканця приміського села на Прилуччині до поліції звернулася його сусідка 9 лютого.

Прилуцькі поліцейські організували розшукову роботу.

6 березня поліцейські виявили тіло зниклого в колодязі на території господарства місцевого мешканця. Під час огляду місця події за участі судово-медичного експерта було встановлено, що чоловік зазнав смертельних тілесних ушкоджень.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники кримінальної поліції Прилуччини встановили особу підозрюваного у вбивстві. Ним виявився 34-річний односелець потерпілого. Зловмисник зізнався у скоєному і надав правдиві свідчення.

За його словами, конфлікт між ним та потерпілим виник під час спільного розпивання спиртних напоїв. У ході сварки підозрюваний завдав опоненту декілька ударів металевим предметом по голові та тулубу. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер.

Сподіваючись уникнути відповідальності за убивство, зловмисник вирішив приховати сліди злочину. Відтак скинув тіло у колодязь у дворі свого будинку.

Поліцейські затримали підозрюваного у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішується питання щодо оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування у провадженні, відкритому за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Згідно з нею, зловмиснику загрожує від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Прилуцька окружна прокуратура.

Ще статті по темі

Back to top button