Кримінал

Підпільне виробництво небезпечного сурогату викрили на Чернігівщині

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області припинили діяльність підпільного виробництва небезпечного для здоров’я алкогольного сурогату.

Цього разу викрито одразу два цехи, в яких виробляли фальсифікат. Один із цехів був розташований у приватному будинку, інший – у гаражі.

Виробництво здійснювалось шляхом змішування спирту невідомого походження з водою та іншими харчовими домішками з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво.

Під виглядом елітних алкогольних напоїв відомих торгівельних марок злочинці реалізовували свій небезпечний для здоров’я напій через мережу Інтернет за допомогою соціальної мережі та з використанням мобільних додатків миттєвих повідомлень («Viber» та інші).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині біля однієї зі шкіл міста функціонував підпільний «магазин» наркотиків

Реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв здійснювалась як у традиційних скляних пляшках, так і в пластикових пакетах «bag-in-box» (об’ємом по 10, 3 і 2 літри) із нанесеними логотипами елітних алкогольних напоїв.

Потужність виявлених гуралень перевищувала 20 тисяч літрів фальсифікату щомісяця.

За результатами 10 обшуків, проведених у місцях виготовлення та зберігання фальсифікату, з незаконного обігу вилучено 1 600 літрів спирту та 12 200 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв.

У ході проведених заходів також були вилучені обладнання для виготовлення сурогату, фурнітура, порожня тара для упаковки популярних елітних торгових марок, пластикові ємності із залишками рідини з характерним запахом спирту.

Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить 4,7 млн гривень.

На даний час триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому за ч.1 ст.204 та ч.1 ст.199 КК України, за фактом незаконного виготовлення та збуту алкогольної продукції, маркованої підробленими марками акцизного податку.

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Что за цирк? А репкинская в открытую торгует и все всех устраивает!!! Коррумпированные вы наши вам пизда скоро!

  2. Через неделю будут опять торговать. Как там у мусаров это называется. Приземлили немного. Всех спиртовозов и наркоточки крышуют мусора.

Back to top button