Кримінал

Продовження історії жорстоко побитих у Бахмачі чоловіків: позиція поліції

Учора, 27 лютого, ЧЕline писав про історію, яка трапилася в Бахмачі, коли двоє місцевих жителів звернулись по захист до журналістів, бо, за їхніми словами, їх жорстоко побили правоохоронці. На підтвердження своїх слів чоловіки надіслали фотографії, який вони мають вигляд після «спілкування» з поліцейськими.

Сьогодні, 28 лютого, ЧЕline мав розмову з начальником Бахмацького відділу поліції Юрієм Жулою. Правоохоронець зазначив, що все було геть не так, як повідомили громадяни Гаркавий і його товариш Іванов. Тож про все по черзі.

Звістку про грабіж у будинку старенької Юрій Жула отримав одразу після того, як вийшов із важливої наради. Тож, не знімаючи форми, попрямував на місце пригоди, аби, як кажуть, за свіжими слідами розібратися у справі. Не забарились і колеги.

Після відвідування оселі потерпілої правоохоронці пішли додому до Анатолія Гаркавого, причому не випадково.

«Дім бабусі стоїть на околиці Бахмача, де неподалік є нічийна занедбана хата. Тож там Гаркавий та Іванов, за словами двох свідків, незадовго до того, як стався злочин, курили марихуану. А Іванов, до того ж, поцікавився в одного зі свідків, як можна потрапити до подвір’я бабусі, але не через вулицю. Ми пішли на вказане місце і знайшли там предмети, які використовують наркомани для куріння», – розповів поліцейський.

Він також повідомив, що Анатолій Гаркавий раніше мав судимість за наркотики, а нині зловживає алкоголем і марихуаною. Яскраво поліцейський описав і будинок пана Гаркавого.

«Хата схожа на якийсь хлів, де все побито й поламано. Світла там немає, вода просто з крана тече на підлогу. Ванни немає, раковина і посуд були вже розбиті. Гаркавий стверджує, що ми вибили двері, але це не так. Увійшли якраз у відкритий будинок, де Іванов сидів на дивані, а Гаркавого не було. Товариш відповів, що він кудись вийшов. Ми поцікавились в Іванова, хто він такий. Відповів, що сам із Варви і працює там на свинокомплексі. Також розповів, що вчора був удома. Але це неправда, бо свідки кажуть про інше», – пояснив правоохоронець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сімейні розбірки: на Чернігівщині чоловік погрожував дружині автоматом

Невдовзі в іншій кімнаті стражі правопорядку знайшли господаря оселі, який чомусь ховався. Причому чоловік був дуже брудний і від нього погано пахло.

«Іванова дійсно возили на впізнання до бабусі, яка на той час була в лікарні. Бо, за описами старенької, він дійсно схожий на грабіжника – худорлявий і брудний. Але бабуся погано почувалася, тож вийшли від неї ні з чим. Жінку сильно вдарили по голові, тож їй було зле», – зазначив головний бахмацький поліцейський.

Коли Іванова привезли на розмову до райвідділу, там уже був Гаркавий. Обох чоловіків розпитували, де вони були і що робили в час, коли стався злочин. Юрій Жула також наголосив на тому, що чоловіків не те що не били, а навіть наручників не одягали.

«Коли о 19-й вечора вже збирався з роботи додому, зайшов у відділ карного розшуку і бачив там Гаркавого. Він сидів, тримав шапку в руках і дивився в підлогу. Я запитав, мо’, що сталося, він відповів, що похмілля мучить. Я сказав: «Завершимо справи, і підеш робити, що тобі треба». Більше я цих чоловіків не бачив. У відділі  вони, за потреби виходили в туалет курити і воду пили», – сказав начальник.

Звідки на обличчях і тілах товаришів узялися побої, Юрій Жула не знає.

«За їхніми словами, ми побили їх 23 лютого ввечері. А ось повідомлення про побитих людей від чергового лікаря надійшло до поліції тільки о 8-й ранку в неділю, 25 лютого. Тож де вони були весь цей час і чому не звернулись до лікарні одразу? Після того, як в інтернеті опублікували позицію Гаркавого та Іванова, я навіть опитав чергового. Він розповів, що ті чоловіки після бесіди із слідчим виходили із райвідділу самі та без синців», – зауважив страж правопорядку.

До речі, в суботу, 24 лютого, поліцейські приходили додому до Гаркавого, аби дещо уточнити в їхніх показах. Але на так званих дверях висів замок, тож спілкування тоді не відбулось. Поліцейським не вдалося зустрітися з Анатолієм Гаркавим і його товаришем дотепер, бо вони не відчиняють дверей.

«Почнемо наполягати, скажуть, що ми знову їх побили», – відповів поліцейський.

Та правоохоронці не сидять склавши руки, а ведуть розслідування, збирають докази, опитують свідків. І якщо з’ясується, що пани Гаркавий та Іванов таки причетні до злочину, уникнути відповідальності журналісти їм не допоможуть.

Разом із тим, усі також добре розуміють, що зробити цапів-відбувайлів із незаможних людей, тим паче із кримінальним минулим, не так уже й важко.

Ще статті по темі

11 коментарів

  1. Мусорня, побачимо як заспіває Юрій Жула коли його самого вивезуть в лісосмугу і поспілкуються його ж методатми!!! Да вони там так наслідили в тій «нічийній занедбаній хаті», нічого каже не били і не ламали!!! Є свідки коли вони вибивали двері і чули шуми їх погромів!!! Ну нічого, люди в Бахмачі знають як було насправді. Рано чи пізно справедливість восторжествує! На жаль сподіватися на закон в Бахмачі марно, тим гірше для Жули Ю.М.

  2. таких халявщиков убивать надо и на зону.

  3. к томуже этот Денис Иванов приехал в Бахмач без документов .документи в КИЕВЕ В залоге за долги.Приехал к бившой жене просился на коленях что все будет поиному но всеравно за старое .вибитие двери сломание замки .телевизор насос све поламал на семной квартире за которую платила теща.а сам нахаляву и копейки непринес. к томуже маленький ребенок.одеть накормить +лекарство все за чужой щет.жена выгнала вот и бомжует по Бахмачу.я щитаю что ему только в тюрму.пусть подумает какого это быть обманутым и обворованым.

  4. Бахмацьке бидляче населення напевно заслуговує на таких бидло-поліцейських. Їм похуй вині чи не винні, адже це наркомани, чи алкоголіки їх не жалко! Але сумно те, що справжнім злочинцям вдалося втекти, а в поліції працюють садисти відморозки.

  5. Коментарий про Дениса Иванова явно писала его бывшая тёща — обиженная необразованная женщина. Напишите на него заявление, пускай отвечает за своё. А мусора пусть ответят за свой беспредел!!!

  6. А ты кто АНОН ? Может обиженыц??!!

  7. АНОН , а ты почему пишеш «мусора , менты и т. К..д.» За старые порядки!!!!

  8. Мент это для вас комплимет. А вы МУСОРА ГАЛИМЫЕ!!! Необразованные чмошники, которых в школе чмырили!!!

  9. Мат часть для мусорских уёбков:
    Мусор — милиционер пренебрегающий должностными обязанностями, с чувством «детского уебанства» может доебаться на ровном месте, чтобы только показать что он крутой и не въебательский мужик, и здесь в этом мире все зависит от него. То есть часто, а порой скотское злоупотребление должностным положением.

    Мент — настоящий сотрудник правоохранительных органов, который с честью и достоинствам несет свой долг защищать родину в нутри государства. Защищать наши права. Который не при каких условиях не станет злоупотреблять должностным положением, и будет обращаться к Вам с уважением.

  10. Ноггано. Есть менты есть мусора. Можете послушать кто не знает разницы.

Back to top button