Кримінал

Протягом місяця громадяни здали до поліції Чернігівщини 159 одиниць зброї

У жовтні на Чернігівщині тривав місячник добровільної здачі зброї. Громадяни скористалися нагодою уникнути відповідальності, тож здали поліції і легальну, і незареєстровану зброю.

Так, жителі Чернігівщини добровільно здали 114 одиниць зареєстрованої зброї (24 мисливської нарізної та 90 гладкоствольної).

Досить активно громадяни здавали й незареєстровану зброю. Своїх незаконних домашніх арсеналів позбулися власники 38 гладкоствольних рушниць, 2 нарізних рушниць і 2 нарізних стволів армійських зразків та 20 набоїв до них. Також здали три одиниці холодної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримінальна зброя: куди в Чернігові складають вилучені «стволи»

Під час операції до поліції здавали й досить потужні боєприпаси часів Другої світової війни – три авіабомби й 156 снарядів.

Правоохоронці нагадують, що в разі виявлення боєприпасів чи інших предметів, які можуть становити небезпеку для оточуючих, не варто їх брати в руки, переносити, розбирати чи кидати у вогонь. Позначте місце знахідки, забезпечте його охорону та негайно повідомте до поліції.

Нагадаємо, що закон дає можливість громадянам у добровільному порядку позбутися вогнепальної і холодної зброї, боєприпасів та вибухівки, уникнувши при цьому як адміністративної, так і кримінальної відповідальності.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button