Кримінал

У Чернігові зароджується новий вид шахрайства

Нещодавно в Чернігові було зафіксовано спробу ошукати людей у новий спосіб. На підприємства, де є автопарки, телефонував чоловік, який називався бухгалтером мережі автозаправок «Окко» і пропонував, на перший погляд, дуже вигідну пропозицію. Мовляв, наразі відбувається акція і на пальному можна добре заощадити: 600 гривень на 100 літрах пального. Звісно, пропозиція вигідна, тож люди на неї велися.

І ось директор однієї з фірм вирішив зробити замовлення на кругленьку суму. Але в чоловіка було дуже багато нагальних справ, тож попросив зайнятися бензиновим питанням свого батька, людину в літах. Через це все й пішло не так.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї розвели на чималі гроші сіверянина

Батько поїхав на одну із заправок «Окко» і запитав, чи є бухгалтер на ім’я Сергій. Працівники відповіли, що бухгалтер із таким ім’ям є, але він нині у відрядженні. Тоді чоловік зателефонував тому бухгалтеру на мобільний. Він підтвердив, що дійсно у відрядженні та запевнив, що через це покупку відкладати не варто. Треба лише оплатити всю суму електронним платежем, а потім чек показати касиру на касі. Оце й збило з пантелику немолодого чоловіка, бо не знав, як здійснювати електронні платежі. По допомогу він звернувся до дівчат на касі. А ті вже відповіли, що жодної акції заправка не проводить. Тож у такий спосіб вдалося запобігти шахрайству.

Ця інформація буде особливо корисна автовласникам. Тож будьте пильними і не потрапляйте на гачок шахраям.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. этому виду мошенничества уже лет 5……..

Back to top button