Кримінал

У Прилуках взяли під варту осіб, які скоїли розбійний напад та незаконно позбавили волі людину

Прилуцькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом нападу з метою заволодіння чужим майном, що поєднаний із насильством та незаконне позбавлення волі потерпілого.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 8 лютого у вечірній час дві особи за попередньою змовою між собою з метою заволодіння чужим майном прибули до господарства потерпілого, де через незамкнені двері проникли до будинку, застосували до потерпілого фізичне насильство у вигляді ударів руками та ногами в ділянку голови та тулуба, заволоділи мобільним телефоном, ноутбуком, телевізійним тюнером та іншими речами, що належали потерпілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На підприємство “напали” диверсанти

У подальшому, продовжуючи свої злочинні дії, застосовуючи до потерпілого погрози фізичного насильства, які він сприймав за реальні, з метою позбавлення волі потерпілого, відвели його в будинок одного з підозрюваних осіб та кинули в погріб, де тримали проти його волі до 17.00 09.02.2019, періодично застосовуючи до потерпілого фізичну силу.

10 лютого, особам, які ці дані кримінальні правопорушення, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.187 та ч.2 ст.146 КК України. Ними виявились місцеві жителі молодого віку. Один із підозрюваних є військовослужбовцем за контрактом.

Завдяки принциповій позиції сторони обвинувачення у суді підозрюваним особам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Довідково: Згідно з ч.2 ст.146 КК України, незаконне позбавлення волі з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Згідно з ч. 3 ст. 187 КК України, розбій, поєднаний із проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Прилуцкий прокурор должен встать на колени перед «злочинцямы», извиниться и заявить, что он — прокурор — тоже бандеровец.

Back to top button