Культура

Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» представив нову програму (Фото)

Студенти Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського піаністи Дар’я Пирогова та Дмитро Кравець взяли участь у новій концертній програмі, яку представив глядачам Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача.

Молоді піаністи — учні славетного українського педагога Наталії Гриднєвої. «18 років поспіль Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» має честь співпрацювати з видатним викладачем за класом фортепіано Наталією Гриднєвою, – каже художній керівник та головний диригент оркестру. – Таким чином ми віддаємо шану педагогу, який виховує дедалі нові молоді таланти».

Про це повідомили у пресцентрі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Таких музикантів, як Дмитро Кравець і Дар’я Пирогова, недарма вважають майбутнім української піаністичної школи. Вони – переможці та лауреати багатьох всеукраїнських і міжнародних конкурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анастасія Жукова їде на «Червону руту» по перемогу: підтримаймо юну чернігівку

Для Дар’ї Пирогової виступ на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру був дебютним виступом із симфонічним оркестром. Виконаний нею та оркестром «Філармонія» Концерт для фортепіано з оркестром №2, до мінор Сергія Рахманінова і понині є одним із найпопулярніших творів фортепіанної літератури, що входить до репертуару найкращих піаністів світу.

Дмитро Кравець уже неодноразово мав честь виступати з оркестром «Філармонія». Цього разу молодий піаніст презентував слухачам Концерт №3 для фортепіано з оркестром, до мажор Сергія Прокоф’єва, який критики називають найдосконалішим твором Прокоф’єва – своєрідним підбиттям підсумків пошуку жанру, філософією, відображеною в звуках.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button