Культура

На Чернігівщині відбудеться ОсіннійFEST

У суботу, 19 жовтня, Кіптівська громада запрошує на «ОсіннійFEST». Свято відбудеться у надзвичайному місці, мальовнича сонячна галявина в народі має назву «Урочище Прохода».

Як повідомляв чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», проект Кіптівської громади «ОсіннійFEST» став переможцем у конкурсі Міністерства культури України «Малі міста — великі враження».

У програмі фестивалю багато екскурсій, пригод, квестів і походів, кінні подорожі лісом і концертна програма «Жива сцена». Кожному знайдеться заняття до душі та настрою. Любителів «тихого полювання» запрошують на грибний квест, що завершиться дегустацією смаколиків від грибного експерта. Тих, хто закоханий у небо, запрошують на екскурсію «Парашут у хмарах», що відбудеться в селі Прогрес.

В авіаційно-спортивному клубі на гостей чекає неймовірна атмосфера дропзони з присмаком адреналіну та можливістю польотів і стрибків з парашутом. Спортсмени-парашутисти в небі влаштують справжнє шоу для тих, хто ще тільки мріє про небо. Задля духовного відпочинку відвідайте екскурсії православними храмами громади.

Учасники фестивалю побувають у Церкві Різдва Богородиці, Свято-Троїцькій Церкві, Свято-Димитрівській парафії села Кіпті. Під час маршруту настоятель Свято-Димитрівської парафії розповість про будівництво нової церкви, яку можна побачити, подорожуючи маршрутом Київ – Чернігів.

Про рослини, дерева та кущі дізнаються учасники маршруту «Лісництво в дії». Цей маршрут зацікавить любителів та експертів ландшафтного дизайну. Гід не лише представить рослини, а й підкаже, як краще за ними доглядати та презентує магазин «Лісовичок», де всі охочі зможуть придбати зелену красу для облаштування прибудинкової території. Гурманів і вправних куховарів запрошують узяти участь у конкурсі «Картопля – хліб Чернігівщини». Організатори зазначають, що у конкурсі можуть брати участь самостійні куховари, команди кухарів і родинні дуети.

Головна умова – в основі страви має бути картопля. Потурбувалися організатори фестивалю про дітей. Для них буде безліч цікавих фотозон, батутів і смаколиків, контактний зоопарк із свійськими тваринами, командна гра «Картопляний квест» із призами, яскраві виступи однолітків на «Живій сцені». А також на фестивалі можна буде відвідати майстер-класи з ковальства, лозоплетіння та гончарства.

Взяти участь у флешмобі «Рушникова душа», під час якого майстрині виготовлятимуть великий, традиційний, український рушник, а результат їхньої спільної праці буде представлений на головній сцені фестивалю наприкінці дня. Впродовж дня буде діяти «Алея можливостей». Тут агропромислові підприємства, спілки бджільництва, мисливства та рибальства покажуть себе у всій красі та продемонструють свою улюблену справу та її плоди. А коли захочеться зігрітися та поласувати чимось смачненьким, то й тут на вас чекає гастрономічне розмаїття традиційних українських страв від дбайливих господинь Кіптівської ОТГ і страв на грилі – від запальних хлопців і дівчат. Для всіх гостей фестивалю за особливим рецептом старожилів громади приготують «Куліш єднання».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Седневі розпочався фестиваль «Седнівська осінь»

1kiptif

Контакти організаторів:

Грибні екскурсійні тури: 0663958982 — Катерина, 0509169569 – Ірина.

Екскурсія «Православні храми громади»:  0978083792 – Ірина.

Екскурсія «Парашут у хмарах»: 0978083792 – Ірина, 0505599432 – Сергій.

Екскурсія «Лісництво в дії»: 0965801868 – Галина.

Флешмоб «Рушникова душа»:  — 0509169569 – Ірина, 063958982.

Джерело: Земля і Воля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button