Культура

У номінації на кращу головну жіночу роль переміг актор чернігівського драмтеатру (Фото)

Уже третій рік поспіль Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка удостоюється відзнак за перемоги в різних номінаціях Міжнародного фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що проходить восени на базі Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської.

Про це ЧЕline повідомила керівник літературно-драматургічної частини театру Раїса Міненко.

На фестивалі «Золоті оплески Буковини»-2015 перше місце в номінації «кращий режисерський задум та втілення» було присуджено виставі чернігівців «Комедія помилок» В. Шекспіра у постановці заслуженого артиста України Андрія Бакірова, а також акторам у номінаціях «краща чоловіча роль другого плану» (актор – Дмитро Літашов) та «майбутнє української сцени» (актор – Євген Бондар). Крім того, шекспірівську «Комедію помилок» Чернігівського облмуздрамтеатру було визнано кращою виставою за версією альтернативного (журналістського) журі.

За результатами фестивалю «Золоті оплески Буковини»-2016 шевченківці визнані переможцями у номінаціях «кращий режисерський задум та втілення» і «краще музичне вирішення вистави» (режисер-постановник, заслужений артист України Андрій Бакіров), а також у номінації «краще пластичне вирішення» (балетмейстер – Катерина Гриськова) за музичну комедію «Ніч перед Різдвом» за повістю М. Гоголя

Цього року до участі у фестивалі «Золоті оплески Буковини»-2017, який проходив у Чернівцях з 22 по 31 жовтня, шевченківці запропонували виставу «Комедія про нещасливого селянина, його жінку Мелашку, єврея Давида і чорта, який втратив сенс існування» за п’єсою В.Рудова.

Згідно з рішенням журі ХІІ фестивалю комедій «Золоті оплески Буковини» чернігівці визнані переможцями у трьох номінаціях, а саме:

– за краще пластичне вирішення вистави;

– за кращу головну чоловічу роль – арт. Дмитро Літашов – за виконання ролі Єврея й арт. Євген Бондар – за виконання ролі Петра;

– за кращу головну жіночу роль – арт. Микола Лемешко – за виконання ролі Мелашки.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button