Культура

Woodstock Ukraine 2016: найчистіший фестиваль нових імен та різних стилів

Почувши Woodstock, певна річ, виникають асоціації зі славнозвісним рок-фестивалем США, що вперше пройшов у 1969 році.

Тоді на одній із ферм штату Нью-Йорк зібралося близько 500 тисяч гостей, аби почути The Who, Дженіс Джоплін, Джо Кокера, Джимі Хендрікса, Карлоса Сантану та багатьох інших музикантів.

Але ми не в Америці і надворі 2016 рік. І дуже радує, що по нові емоції й естетичну насолоду не обов’язково їхати за океан. Україна організовує дедалі більше фестивалів для меломанів: столичні UPark Festival, Atlas Weekend, Hedonism, луцький «Бандерштат», ZAXIDFEST у Львівській області, «Файне місто» в Тернополі і, звісно ж, Woodstock Ukraine.

Фестиваль Woodstock Ukraine відбувається вже п’ять років поспіль у красивому замку Свірж, що у Львівській області. Мета проекту – об’єднання українців із різних частин країни, розвиток благодійного волонтерського руху в Україні, об’єднання різнопланових виконавців, розвиток музичної культури. Слоган фестивалю – Мир, Любов і Щастя, як і у фестивалю Woodstock`1969.

Слухачі зможуть насолодитися різними музичними стилями, познайомитися з новими іменами та наживо послухати вже відомих виконавців.

Цьогоріч уже заявлені такі команди: The Snuff (Чехія), Скрябін, «Дай дарога» (Білорусь), Clock Machine (Польща), WILD PIG (Польща), українські рокери SINOPTIK, Indytronics, Fontaliza, Detach, Фіолет, Тріставосемь, ARLETT, EЁ.

Це ще не вся програма рок-фестивалю – театральні постановки, перформенси, майстер-класи, велоекскурсії, кінопокази, запливи на човнах, вечори біля вогнища. У організаторів, волонтерів і гостей щільний графік.

Організатори фестивалю – всеукраїнська благодійна організація «Від серця до серця». На фестивалі працюють близько 150 волонтерів з усієї країни. Стати волонтером можна було до 5 червня, заповнивши анкету на сайті фестивалю.

На сторінці фестивалю в соцмережах так і написано: «… всі, хто раніше мав можливість взяти участь у нашому проекті, знають, що це безцінний досвід. Особлива атмосфера, нові приємні знайомства і ще багато чого… ».

Музиканти, глядачі та волонтери фестивалю Woodstock Ukraine живуть у наметовому містечку біля старовинного замку Свірж. На території табору передбачена охорона, медпункти, магазини, кафе, працює кухня, душові кабіни.

Фестиваль по праву може вважатися найчистішим фестивалем – на території встановлюються сміттєві контейнери для сортування сміття, понад 150 біотуалетів.

Під час проведення фестивалю і після закінчення гості та волонтери ретельно прибирають територію. Це принципове питання для організаторів і завдання донести цей меседж для учасників і гостей.

За кілька років існування фестиваль Woodstock Ukraine став улюбленим місцем і для гостей з інших країн. Для української молоді «Вудсток», без перебільшення, є найяскравішою подією року.

Приїжджайте – і переконайтеся самі!

Ще статті по темі

Back to top button