ФК "Десна"

Благодійність, книги та невпинні тренування: як живе ФК «Десна» на карантині (Фото)

Коронавірус вніс свої корективи у всі сфери життя чернігівців. Не став винятком і спорт. Уже майже два місяці заборонені всі масові заходи, свята та змагання. Тимчасово припинилися і матчі ФК «Десна», який постійно радує своїми здобутками жителів обласного центру. Тому «ЧЕЛАЙН» вирішив поцікавитися, як живуть спортсмени в умовах обмежень і чим займаються на карантині.

Як повідомили в футбольному клубі, зараз повністю припинилися всі масові тренування, а тим більше ігри на стадіоні. Спортсмени перебувають удома. Аби не втрачати своєї фізичної форми, вони займаються в індивідуальному режимі за спеціально розробленою програмою.

«Наш тренер із підготовки Олег Томашевський розробив індивідуальні заняття, і кожен футболіст тренується за цією програмою вдома. Це фізичні навантаження і так далі. Як виняток, ті, хто зараз перебуває в Чернігові, можуть приходити поодинці на стадіон і виконувати певні вправи. Але командні тренування під категоричною забороною», – розповів пресаташе футбольного клубу Олександр Шевченко.

Відповідальність за виконання вправ лежить виключно на самих футболістах. Під час карантину їх ніхто не контролює.

«Вони всі є гравцями Прем՛єр-ліги і прекрасно розуміють, що потрібно підтримувати свою спортивну форму, інакше потім не потраплять до складу команди. Тому всі працюють в інтенсивному режимі, оскільки сидіти без фізичних навантажень не можна», – зазначив Олександр Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футболісти «Десни» записали інформативне звернення до чернігівців (Відео)

Із періодом початку традиційних тренувань футбольного клубу можна буде визначитися лише після того, як стане відома дата відновлення Чемпіонату УПЛ. Тоді команда збереться в Чернігові та розпочне підготовку.

Окрім тренувань, футболісти «Десни» не забувають приділяти увагу своїм рідним. На карантині вони грають із дітьми, дивляться фільми та проводять дозвілля з родиною.

Також «Десна» активно займається благодійністю. Так, аби допомогти рідному місту боротися з коронавірусом, клуб вирішив безкоштовно надавати індивідуальні засоби захисту жителям обласного центру. Для цього на базі стадіону розгорнули волонтерський штаб.

Футбольний клуб безкоштовно розповсюджує антисептики, захисні маски та інформаційні буклети з рекомендаціями від лікаря «Десни».

«Зараз це вже не настільки актуально, але на початку такі буклети були дуже корисними, адже мало хто знав, що це за вірус і як потрібно діяти. А наш лікар розробив відповідні рекомендації. Окрім цього, в інформаційних листках вказаний його номер, за яким можна телефонувати й отримувати безкоштовні консультації», – каже Олександр Шевченко.

На базі стадіону було створено пункт видачі допомоги. Пізніше, аби охопити більшу кількість жителів Чернігова, його зробили мобільним. Кожного дня в різних районах міста з՛являвся намет із символікою «Десни», волонтери роздавали засоби захисту чернігівцям. Але через посилення обмежень та заборону скупчень людей від такої ініціативи довелося відмовитись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФК «Десна» роздаватиме антисептики в різних районах міста

Також гравці та волонтери ФК «Десна» з самого початку карантину розвозять засоби захисту до соціальних установ міста: дитячих будинків, реабілітаційних центрів, будинків для людей похилого віку тощо. А також до медичних закладів.

«Ми розвозимо допомогу не лише по місту, а й по Чернігівському району. Вже охопили всі подібні заклади передмістя. Це близько 20 населених пунктів. Серед них Петровське, Мньов, Пакуль, Вознесенськ, Довжик, Седнів, Березанка, Рудка, Халявин та інші», – розповів пресаташе.

Антисептики футбольний клуб замовляє у Вінниці, а маски – в Києві. На початку проєкту було важко знаходити постачальників засобів захисту, однак зараз пропозицій достатньо.

Усього роздано понад 40 тисяч антисептиків і 25 тисяч масок. Якщо карантин продовжать, то футбольний клуб не припинятиме й таку допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська «Десна» допомагає боротися з коронавірусом (Фото)

На період карантину припало і 60-річчя легендарного ФК «Десна», що на початку свого створення мав назву «Авангард». Це був перший професійний футбольний клуб Чернігівщини.

«Якби не карантин, то ми провели б святкування зараз, але тепер усе переноситься. Буде матч із ветеранами, їх вшанування. Зберемо всіх ветеранів «Десни», які ще залишилися. Для вболівальників будуть конкурси, розіграші, концертна програма. Хочемо зробити цікаве святкування», – зазначив Олександр Шевченко.

Зараз до друку готується книга про історію футбольного клубу. Вона приурочена до ювілею «Десни» та буде презентована безпосередньо на святкуванні.

Її автором став Віктор Муха, який багато років був уболівальником клубу та його прессекретарем. Він уже випускав кілька книг про історію «Десни».

Ознайомитись із книгою зможе кожен охочий у бібліотеках міста або ж придбавши примірник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська «Десна» видасть книгу про історію клубу до свого 60-річчя

Отже, у футбольному клубі часу на карантині не гають. Але кажуть, що ще рано говорити про плани після виходу з нього, оскільки невідомо, чи дограватиметься чемпіонат і скільки він триватиме.

Також у «Десні» наголосили, що, попри вимушений простій, гравцям і співробітникам клубу справно платять зарплату. За березень усі отримали свої кревні у повному обсязі, за квітень кошти мають видати вже після закінчення місяця.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button