ФК "Десна"

«Десна» і «Черкаське Дніпро» не виявили переможця на «Оболонь-Арені»

Чернігівська «Десна» у 20-му турі Чемпіонату України серед команд першої ліги зіграла у нічию із «Черкаським Дніпром».

Для обох команд цей матч став останнім у цьому році. Тому  на столичній «Оболонь-Арені» футболісти вирішили потішили своїх вболівальників видовищним футболом.

Вже на 11-ій хвилині «Десні» вдалося забити швидкий гол. Бовтрук використав вихід віч-на-віч із голкіпером та елегантно переграв Будюка – 1:0. Чернігівці контролювали ситуацію на футбольному полі і не дозволяли супернику загрожувати власним воротам.

У середині першого тайму «сіверяни» могли подвоїти рахунок, але надійно зіграв капітан гостей Тарасенко, який лише у підкаті перервав небезпечну передачу на Богдана Мишенка. А удар Олександра Волкова без проблем забрав до рук голкіпер «Черкаського Дніпра».

Гості зрівняли рахунок після помилки голкіпера чернігівців Махновського. Костянтин невдало зіграв у власному штрафному майданчику, цим скористався Ковпак, який єдиним дотиком переправив м`яч фактично у порожні ворота – 1:1.

Після пропущенного голу «сіверяни» намагалися одразу вийти вперед. Чудову нагоду мав Мишенко, але він з кількох метрів пробив вище воріт. Більше голів у першому таймі вболівальники так і не побачили.

Другий тайм активніше розпочала «Десна». Спочатку Волков пробив вище воріт, а потім чергова атака «сіверян» могла б увінчатися успіхом, якби Давидов у самовіданному підкаті не зупинив сольний прохід Бовтрука.

Гості спромоглися лише на кілька контратак та ударів по воротах «Десни» з якими без проблем впоралися захисники та голкіпер чернігівців. Єдиний небезпечний момент «Черкаське Дніпро» створило наприкінці гри. Махновський відбив потужний удар з 20-метрів півзахисника черкащан.

Обидві команди прагнули здобути перемогу перед зимовим міжсезонням, тому кінцівка гри пройшла в обопільних атаках. Проте м’яч не захотів залітати в жодні ворота. Фінальний свисток арбітра зафіксував закономірну нічию, якій більше повинні були радіти гості, адже відібрати очки у «Десни» може не кожна команда на «Оболонь-Арені».

Після нічиєї із «Черкаським Дніпром» чернігівці залишилися на третій сходинці у турнірній таблиці. Підопічні Олександра Рябоконя підуть на заслужений відпочинок, а вже за два місяці «Десна» вийде з відпустки і буде готуватися до весняної частини чемпіонату. Свій перший офіційний матч сіверяни зіграють у березні наступного року із харківським «Геліосом».

Ще статті по темі

Back to top button