ФК "Десна"

Михайло Сергійчук підписав контракт з ФК «Десна»

Нападник Михайло Сергійчук підписав контракт з Чернігівською Десною.

Михайло вже тренується з командою на зборах в Туреччині, а 18 січня, Сергійчук офіційно став гравцем чернігівської Десни.

Вітаємо Михайла Сергійчука в новій команді, та бажаємо успіхів на футбольних полях.

Коротка біографія 

Михайло Миколайович Сергійчук народився 29 липня 1991 року в селі Костянтинівка Сарненського району Рівненської області. У футбол почав грати в сарненській спортивній школі у Анатолія Івановича Назарчука, потім продовжив навчання в костопільському спортивному ліцеї-інтернаті «Штурм» у тренера Івана Олександровича Ярути. Будучи школярем 11-го класу був заявлений у другу лігу за «Верес», де і дебютував у віці 16 років.

Наступного року тренер Олег Федорчук запросив Сергійчука в збірну другої ліги групи «А» для участі у Кубку ПФЛ. У півфінальному матчі проти студентської збірної України Сергійчук не реалізував пенальті, зате в матчі за третє місце відзначився двома голами з гри у ворота збірної першої ліги. Після цього турніру Федорчук забрав нападника до себе в вінницьку «Ниву», але через високу конкуренцію в цій команді Сергійчук через півроку був змушений повернутися в «Верес». Потім деякий час грав у чемпіонаті області за «Маяк» (Сарни).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десна може підписати Сергійчука та Прийму

Навесні 2011 року за рекомендацією Івана Ярути тренер «Славутича» Олександр Кирилюк запросив Сергійчука в Черкаси. Михайло грав за «Славутич» з першого офіційного матчу. Виступаючи з командою у чемпіонаті серед аматорів, не забив жодного гола, але щойно колектив підвищився в класі, форвард Сергійчук почав справно забивати, ставши його найкращим бомбардиром в перших двох сезонах у другій лізі.

Улітку 2013 року Олег Федорчук очолив «Миколаїв» і знову запросив у свою команду Сергійчука. Цей трансфер був примітний тим, що вперше за десять років «Миколаїв» заплатив гроші за футболіста. Уже в другому матчі у футболці «корабелів» Сергійчук зробив дубль у ворота тернопільської «Ниви», а в жовтні, після матчу Кубка України проти «Миколаєва», тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу виділив футболіста: «Сподобався 9-й номер, Сергійчук. Він помітно вирізнявся». У березні наступного року нападник покинув «корабелів» у статусі найкращого бомбардира літньо-осінньої частини сезону першої ліги, забивши 10 голів у 20 зіграних матчах.

У березні 2014 року Сергійчук став гравцем львівських «Карпат», з якими уклав контракт до 31 грудня 2018 року. Залишок сезону 2013/14 футболіст провів у молодіжній команді «зелених левів», де зіграв у 5 матчах молодіжної першості. Міжсезоння нападник провів з основним складом львів’ян. Під час зборів відзначився дублем у товариському матчі зі словацькою «Жиліною».

Дебют Сергійчука у Прем’єр-лізі відбувся 3 серпня 2014 року в грі проти донецького «Металурга». Нападник з’явився на полі на 60 хвилині матчу, замінивши Тараса Пучковського. 23 серпня в кубковому матчі проти аматорської «Чайки» (Петропавлівська Борщагівка) (4:0) Сергійчук забив перший гол за «біло-зелених».

Враховуючи відсутність досвіду виступів у елітному дивізіоні, гра Сергійчука у першому повноцінному півріччі в «Карпатах» за рівнем виконавської майстерності, швидкості прийняття рішень, вмінню вибирати позицію і вести єдиноборства виглядала сирою. Свій єдиний гол в поєдинках Прем’єр-ліги він забив лише в 11-му турі, коли відзначився у воротах «Зорі».

1 липня 2016 року офіційно повернувся до рівненського «Вереса». 16 лютого 2017 перейшов до «Олімпіка» (Донецьк). У березні 2018 року підписав угоду з полтавською «Ворсклою»,  встиг зіграти в 10 матчах,  в тому числі і в єврокубках. Забив три голи, один з яких у ворота чемпіона України донецького Шахтара.

18 січня підписав контракт з чернігівською Десною.

Ще статті по темі

Back to top button