Суспільство (відео)

Чернігівські активісти порахують витрачені бюджетні мільйони начальника ЖКГ Ярослава Куца (Відео)

Кілька днів роботи – і від колишнього надміцного 70-тонного постаменту, на якому ще 4 роки тому стояв Ленін, не залишилося й сліду.

«Спочатку ми зрізали канатною пилою знизу, потім ми його звалили за допомогою металоломів і домкратів, а потім розібрали на шматки для вивезення», — чернігівський активіст Вадим Йовенко.

За демонтажними роботами пильно спостерігали чернігівські активісти. Один із них – Вадим Йовенко. Це він знайшов недорогого виконавця робіт, чим допоміг зекономити місту більше мільйона гривень.

«Ми це все зробили за 198 тисяч», — чернігівський активіст Вадим Йовенко.

«Я йому дякую від імені чернігівської громади, пану Йовенку, але я кажу, що в нас не було навіть намірів, я не думав про такі великі кошти», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Про великі кошти на демонтаж постаменту «вождя» в міській раді заговорили ще в грудні минулого року на одній із ранкових нарад. Начальник житлово-комунального господарства Ярослав Куц озвучив можливу суму, якої вистачило б, аби оплатити демонтажні роботи. Цифра шокувала весь Чернігів.

«Суму мільйон триста сорок», — начальник міського управління житлово-комунального господарства Ярослав Куц.

Щоправда, сьогодні Ярослав Куц виправдовується – каже, сума була не остаточна і ніхто її не затверджував. Мільйон триста ввів у вуха міському голові та чернігівцям начебто просто так.

«Дуже багато було пропозицій, я просто озвучив найбільш шалену пропозицію, яку надали. Тобто жодних договорів, перемовин у цьому напрямі в управлінні не було», — начальник міського управління житлово-комунального господарства Ярослав Куц.

«Це повністю негосподарський і непрофесійний підхід. Мета чиновників – це збагачення за рахунок платників податків Чернігівщини, от і все. Я вважаю, що такі люди не повинні займати посади, повинні прийти професіонали. Дійсно патріотично налаштовані, жертовні фахівці», — чернігівський активіст Вадим Йовенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постамент з-під Леніна вивозять

Міський голова Владислав Атрошенко мільйонну пропозицію начальника комунального відомства Ярослава Куца не коментує і всіляко ухиляється від питання, чи варто переоцінити роботу цього підлеглого і чи варто перевірити решту проектів управління житлово-комунального господарства, які вони реалізовували в Чернігові протягом останніх років. А от економію на постаменті Леніна Атрошенко приписав собі та Куцу.

«Це чернігівський міський голова зекономив разом з управлінням ЖКГ. Якщо ви пам’ятаєте, мною було сказано: якщо називається цифра мільйон, то ви будете носити по кілограму ці брили до каси, де ви отримуєте заробітну плату, і таким чином її не буде», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Та поки міський голова впевнено захищає житлово-комунальне господарство, чернігівські активісти збирають інформацію щодо інших, уже реалізованих у Чернігові проектів Ярослава Куца і не тільки його. Небайдужі чернігівці хочуть довести міському голові, що роботи з благоустрою можуть коштувати значно дешевше, аніж це є зараз.

«Далі, звісно, ми будемо перевіряти за допомогою небайдужих чернігівців усю діяльність міської влади, скоріше за все, це керівника ЖКГ й інших комунальних підприємств, як розподіляють бюджетні кошти, наскільки це прозоро», — чернігівський активіст Вадим Йовенко.

Ярослав Куц поки всі звинувачення у свій бік відкидає. Він називає себе чесним чиновником і радить усім, хто підозрює його у розкраданні бюджетних коштів, звертатися до прокуратури.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. может мэр Атрошенко ещё и поклянётся, что не впаривал с Масленниковым черниговцам НЕКАЧЕСТВЕННЫХ, бъющихся, остановок стоящих не более 67 тыс. по 200 тыс..?! Под видом «антивандальных»..?
    Либо не строил менее 1 км дороги «инвестору» за 17 млн. (по цене лучших немецких хайвеев!) из карманов, как он считает «лохов»? Интересно понимает ли Мэр вообще смысл слова «инвестор».?…

Back to top button