Надзвичайні події

Інцидент із вбивством безпритульного собаки набирає нових обертів

Ми вже повідомляли про вбивство безпритульного пса у селі Волинка Сосницького району. Староста села дав наказ на відстріл тварини. Чоловік аргументував це тим, що собака становив небезпеку для людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині застрелили німецьку вівчарку: подробиці інциденту

Ця ситуація обурила небайдужих людей і справою займається поліція. Адже за жорстоке поводження з тваринами в Україні передбачена кримінальна відповідальність.

Не міг проігнорувати цей випадок Сергій Потапенко. Саме він забив на сполох і вимагає правоохоронні органи справедливо розібратися у цій ситуації. Поки розслідування триває, але місцева газета вже винесла свій вердикт – староста вчинив правильно.

28945664_1883422718358248_131298653_o

Про це з обуренням пише на своїй сторінці у Facebook Сергій Потапенко.

«Шановна п. Ясинська О.М., редакторе Сосницької незалежної газети «ЧАС»! Звертаюсь до Вас з приводу вже другої публікації в Вашій газеті про моє відношення до вбивства тварини в статті від 15 березня 2018р — «Жителі Волинки стали на захист старости села», в якій, на жаль, висловлена необ’єктивна, упереджена позиція. 8 березня при зустрічі з кореспондентом вашої газети п. Світланою Душик, я просив про час для висвітлення Волинківської події, що сталася 1 березня 2018р, але на жаль… В зв’язку з чим вимушений звернутись до Вас цим відкритим листом. По-перше, в Україні таки прийнятий Закон «Про захист тварин від жорстокого поводження», а це далеко від поняття «МОВЛЯВ»( саме так Ви згадуєте в статті від 8.03.2013 «Скандал у соцмережах через собаку» де є посилання на обласне видання ЧЕline). По-друге, 6.03.2018р я таки подав заяву до сосницького відділення поліції з проханням правової оцінки дій посадової особи Дяченко В.І. та безпосереднього виконавця вбивства Куц О.М. Рішення цієї поважної установи буде для мене вирішальним в оцінці правомірності дій вищезазначених осіб. Пошуком та покаранням винних в даному випадку я займатись не збираюсь, але точно готовий іти до кінця у вирішенні питання захисту тварин — підгодовувати, сприяти стерилізації безпритульних, захищати від знущань та жорстоких вбивст. Натомість в своїй статті від 15.03.2018 р Ви пишете, що староста був змушений взяти дозвіл на відстріл лише однієї собаки, то мабуть для читачів треба було б пояснити від якої інстанції та за чиїм підписом, а не вводити в оману суспільство, бо таких дозволів за словами начальника сосницького відділення поліції Бардакова Є.М. не існує», — йдеться в пості.

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. за жорстоке поводження з тваринами в Україні передбачена кримінальна відповідальність.

    А если бездомный пес или стая таких напугают, покусают или не дай … загрызут человека, что и кому грозит?

  2. Такие защитники…пусть забирают себе собак, одевают намордники и отвечают за них.

  3. Трагедію треба,не чекати,а попереджувати,староста зробив все згідно Закону України про боротьбу, та профілактику бродячих собак.
    А подружжя Потапенків,хоче пропіарились, та мати зиск з цієї ситуації!

  4. Так чиє життя цінніше — людини чи собаки? Громада показала, що вона дійсно чогось варта і здатна захистити життя і здоров’я платників податків. Старості респект — мужик, взяв на себе відповідальність і зробив ВЧИНОК.

  5. як так любите собак, чому не забрали собі.? чому чекали біди? тепер можна іти до кінця- піклуватись ні про кого не треба. ви ніби зводите особисті рахунки з в.о.старостою.

Back to top button