Надзвичайні події

Саперам з розмінуванням допомагають роботи і дрони (Фото)

Загалом, робота з розмінування та очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів, саморобних вибухових пристроїв – це діяльність з ризиком для життя насамперед особового складу саперної справи.
Але ми ще раз нагадуємо і цивільним: наразі ворог використовує різні методи ведення війни. Серед них і мінування територій, предметів побуту та найстрашніше – тіл загиблих людей.
Будьте пильними та обережними! Не рухайте предмети, дивіться під ноги, а головне не заходьте до приміщень, які ще не перевірені відповідними спеціальними службами.
Зважаючи на ступінь забрудненості вибуховими небезпечними предметами, сапери Командування Сил підтримки Збройних Сил України постійно задіяні у процесі очищення нашої землі від цього смертоносного залізяччя.
– На сьогодні наша основна місія полягає в якнайшвидшому звільненні території визначених населених пунктів від різних видів саморобних вибухових пристроїв та інших вибухонебезпечних предметів, що лишила після себе армія російської федерації, – розповів начальник групи з розмінування Ігор. – В даній ситуації дуже актуальним є використання спеціальних пристроїв, які прискорюють процес та дають змогу захистити фахівців саперної справи від незворотних втрат.
У переліку спецзасобів розмінування військових саперів зокрема квадрокоптери різного плану та призначення, а також відповідні роботизовані системи.
278387976_130783892863790_4096353998380953609_n 278412925_130783889530457_497585594827701954_n
– Для забезпечення мобільності груп розмінування під час перевірки місцевості на наявність розтяжок, доцільніше використовувати квадрокоптери різного призначення, які дають провести розвідку місцевості та убезпечити особовий склад від будь-яких негативних наслідків процесу розмінування. Хочеться наголосити, що особливо ефективними є мобільні квадрокоптери невеликих розмірів із функцією відеофіксації, які наразі просто незамінні для кожного саперного підрозділу та розвідки, – підсумував доцільність використання спеціальних засобів начальник групи.
Досить дієвими для дистанційної роботи сапера є використання роботизованої системи, яка може проходити як в парі зі спеціалістом, так і самостійно. Оператор цієї системи Микола наголосив, що основними функціями робота-сапера є виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів у важкодоступних місцях, приміщеннях, а також у випадках явної небезпеки для людини.

Ще статті по темі

Back to top button