Політика

Бюджет може отримати додаткові кошти від ліквідації тіньових схем на митниці, а підприємці – кращі умови для ведення бізнесу, – депутат облради

*Актуально

Якщо ліквідувати багатомільярдні тіньові схеми на митниці, бюджет України щорічно буде отримувати додатково до 150 млрд грн., а підприємці – кращі умови для ведення свого бізнесу. У цьому переконаний депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Ігор Романенко.

За його словами, щороку український бюджет втрачає 100-150 млрд грн через те, що 90% українських імпортерів працюють «у тіні».

«Не можна не погодитися з експертами, що детінізація роботи митниці може дати щонайменше 150 млрд грн додаткових надходжень до держбюджету, зважаючи, що обсяг імпорту становить близько 1,47 трильйона гривень кожного року. Держава має посилити боротьбу з контрабандистами та провести реального реформування митниці», – переконаний Ігор Романенко.

Він зазначив, що сьогодні країні потрібна системна боротьба з тіньовими схемами на митниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині сподіваються на нове життя колишньої школи (Фото)

«У влади є всі можливості покінчити з таким явищем, як «тіньові схеми» на митниці раз і назавжди. Головне – це бажання. І тоді можна не чекати черговий кредит від МВФ, щоб залатати «дірки» у бюджеті, або збільшувати податкове навантаження на малий та середній бізнес, який і без того нині страждає через пандемію COVID-19, а отримати додаткові надходження до бюджету», – наголосив депутат від «Нашого краю» Чернігівської обласної ради.

Ігор Романенко переконаний, що на сьогодні існує нагальна необхідність розробити та схвалити пакет законопроєктів, які б унормували реформу митниці та ліквідували можливості для «тіньових схем». Він зауважив, що підприємці підтримують такі прагнення народних депутатів, зокрема, ініціативи, які озвучує народний депутат України Борис Приходько.

«Враховуючи європейський досвід, потрібно максимально усунути «людський фактор» на митниці й автоматизувати процес її проходження, а також провести комплексне реформування митниці. Влада не має обмежуватися одноразовими акціями», – підсумував він.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button