Політика

Політика як спосіб заробітку

*Актуально

Відсутність політичної стабільності в Україні сформувала в суспільстві прошарок громадян, для яких участь в акціях стала одним із різновидів заробітку. Іноді треба просто створювати масовку, іноді – емоційно відстоювати певну думку, за яку вони отримують гроші. Кожна роль має свою плату. Тож не варто дивуватися, коли одні й ті самі обличчя з’являються на замовних акціях від різних політичних сил, борючись за протилежне.

На жаль, у таких політичних ігрищах активно використовуються патріотичні гасла, згадується участь у Революції Гідності та АТО. Але це не означає, що люди, які про них говорять, мають якийсь стосунок до цих подій. Справжні герої не розмінюватимуть своїх ідеалів у політичній боротьбі. Недарма кажуть, що патріотизм – останній прихисток негідників. Саме вони хочуть використати ситуацію протистояння на свою користь та ще й чималі гроші на цьому заробити.

18136277_615448025329738_74981089_nМаємо приклади таких проплачених акцій і під час сесій Чернігівської міської ради. Одна з яскравих ситуацій – протест щодо продовження оренди Чернігівської ТЕЦ ТОВ фірмою «ТехНова», коли йшлося про необхідність отримання кредиту Світового банку.

На сесію тоді прийшли кілька десятків чернігівців на чолі з представниками Радикальної партії, які протестували проти отримання кредиту у валюті. «Вистава» була такою яскравою й емоційною, що депутати зняли питання з порядку денного.

І це мало вигляд форми своєрідного торгу з підприємством, адже за місяць, коли питання на сесії розглядали знову, ніхто не висловив жодних заперечень, що й дало підстави місцевим політичним експертам розцінювати цю ситуацію, як проплачену акцію.

Такі ж «активісти» прийшли на квітневу сесію міської ради. Близько десятка молодих людей у камуфляжах попросили слова на початку сесійного засідання. Вони назвалися активістами Майдану та українсько-російської війни (хоч жодної організації не назвали, а частина з них на вигляд мала 17-18 років) і висловили свої зауваження до секретаря міської ради Віктора Бистрова. Але очільник групи був настільки погано підготовленим і так хвилювався (мабуть, не так часто доводилося виступати на публіку), що складно було зрозуміти, які ж саме претензії висувають «активісти» і чого конкретно вони вимагають. Депутати їх вислухали й інформацію взяли до відома.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко закликав до конструктивної співпраці, а не протистояння.

Дійсно, хочеться вірити, що настане час, коли зароблятимуть кошти в реальному секторі економіки, а не на акціях і мітингах. Хоча тут діють дві сторони – хто платить кошти і хто ці кошти прагне в такий легкий спосіб заробити.  На жаль, у питаннях політичної культури за чверть століття незалежності українці не досягли європейського рівня.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Прочитала статтю про мене та моїх побратимів. І знаєте, що найбільше впало в очі? Навіть не відвертий наклеп про те, що висловлення нами своєї власної позиції проплачується, адже, мене із дитинства вчили тому, що люди думають і судять по собі. Отож, автор статті, мабуть, звикши продавати свій голос за гроші по-іншому мислити вже не вміє. Тож із цим, для мене ситуація ясна і як і будь-яку іншу не виховану істоту я автора за ті слова пробачаю.
    Проте, мене обурює зверхньо-поблажливий тон статті. Автор відверто говорить, що учасники АТО та Революції Гідності явно не здатні мати свою політичну думку, а тим більше її обстоювати. Слова автора виражають зверхність та не приховану образу, адже, перефразовуючи сказане, ми, люди які ризикуючи життям перше на Майдані, а далі на Сході, країни боронили та боронимо її цілісність і свободу, явно не здатні мислити у площині політичного масштабу.
    Так, от шановний, автор ваш висновок про, що ми «обличчям не вийшли» аби лізти у політику помилковий. А у минулій редакції Кримінального Кодексу України містилася стаття про відповідальність за наклеп та образу відповідно, яку, сподіваюсь буде відновлено у новій редакції ККУ, й відповідно, такі люди як втор статті п’ять разів подумають перед тим як зводити наклеп і таким чином відверто маніпулювати думкою громадськості! Тож, говорячи про європейський рівень політичної культури автору варто замислитися про свій.
    Також, автор свідомо перекручує факти та (!?) презентує якісь свої надумані вимоги нашої акції, тоді як вони включали у себе чітке прохання органів влади розглянути законність користування тендерним майном Бистрова В.Е. (про що є відповідні аудіо та відео записи).
    Як підсумок: прикро адже, замість того аби чесно висвітлювати ті чи інші події деякі журналісти, а відповідно, і їх газети, опускаються до рівня перекручування фактів та маніпуляції людською свідомістю.

  2. Біда в тому, хлопці та дівчата,що до влади після Майдану прийшли негідники і хабарники, для яких головне — це бабло. І винні у їх приході всі ми

  3. Так, пЧеЛіне це кришНам, крайНам, НамКриш, а, згадав-НашКрай. То що ви очікуєте від них?! Тільки їхні грошові інтереси. А активісти — правильні молоді люди, за ними майбутнє!

Back to top button