Політика

ФАПи в селах громад необхідно зберегти

*Актуально

Представники партії «Наш край» продовжують зустрічі в громадах Чернігівщини. Депутат обласної ради від партії «Наш край» Сергій Баришовець (голова обласної партійної організації) відвідав Талалаївську громаду, де поспілкувався з місцевими жителями та депутатами селищної ради. Спільно вони обговорили перспективи розвитку громади, актуальні питання її життєдіяльності, проблеми, що хвилюють людей.

Основним питанням, що сьогодні непокоїть жителів, є скорочення працівників ФАПів у селах Талалаївської громади та переведення медпрацівників на неповний робочий день. Поясненням цієї ситуації є те, що, згідно з медичною реформою, перший рівень надання медичної допомоги – сімейний лікар. Однак амбулаторії сімейної медицини розташовані в більших населених пунктах, а в невеликих селах місцевим мешканцям доводиться розраховувати на першу допомогу від фельдшера.

«Сільські ФАПи треба зберегти. Якщо вони не працюватимуть, селяни будуть позбавлені доступу до елементарної медичної допомоги», – вважає Сергій Баришовець. Депутати «Нашого краю» займатимуть принципову позицію щодо збереження ФАПів у селах громад.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button