Політика

Комунальна епопея Атрошенка: стратегія для своїх

Як відомо, в листопаді 2016 року ТОВ «Майас сілтумс», за результатами конкурсу, стало управляючою компанією для 95 будинків у районі Шерстянка. Хоча на той час минуло лише півроку від дня заснування компанії.

Багато хто тоді сушив голову, з якого дива новостворена та невідома фірма отримала такі преференції.

Як з’ясувалося, все не так просто. Адже кінцевим бенефіціарним власником приватної компанії «Майас сілтумс» є діловий партнер Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, житель Естонії Марк Ейвін. Про це свідчать витяги з Єдиного реєстру

111

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Управлінню ЖКГ не вистачає 6 мільйонів на ліфти

В одному з витягів зазначається, що Владислав Атрошенко та Марк Ейвін є засновниками та кінцевими власниками компанії «Сідко Україна», що зареєстрована в Чернігові.

У свою чергу, Марк Ейвін значиться і засновником компанії «Багата оста», що є одним із засновників і внесеним у статутний капітал підприємства «Майас сілтумс». Ще одним засновником «Багата оста» є Ірина Яковлева.333

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Золоті» зупинки Чернігова: хроніка брехні та ілюзій

Окрім того, засновниками «Майас сілтумс» значаться ТОВ «Грейн юа», а кінцевими бенефіціарними власниками – Ірина Яковлева та Марк Ейвін.

Маємо і свіжу новину. У Чернігові обслуговувати ліфти замість «ОТІС» буде нова фірма – «Центрліфт». І ось «несподіванка» – фірмою володіє той же естонець Марк Ейвін.

222

Імовірно, вже ні в кого не виникає сумнівів, що епопея з рокіровкою фірм, які обслуговують будинки в Чернігові, відбувається неспроста та невипадково. Уже всі збагнули, що мер щосили просуває своїх.

Ще статті по темі

Back to top button