Політика

«Наш край» в облраді: «самоврядний» саботаж чиновників суперечить європейським стандартам і унітарності держави

Фракція «Наш край» у Чернігівській облраді написала заяву щодо утисків місцевого самоврядування та процесів об’єднання громад

Депутати фракції засуджують «самоврядний» саботаж обласних та районних чиновників, які діють разом з представниками аграрних олігархів з депутатськими мандатами різних рівнів.

«Вважаємо неприпустимими адміністративний тиск обласної влади щодо дискредитації місцевого самоврядування на Чернігівщині та процесів становлення об’єднаних громад. Це суперечать курсу України щодо посилення місцевого самоврядування у країні», — зазначила Ольга Чередник, голова фракції.

У «Нашому краї» переконані, що децентралізація та самодостатні громади –  це крок до європейського самоврядування. Європейські цінності – це гідна робота, якісна освіта, соціальний захист людей, робочі місця та інвестиції. А не феодальна залежність від чиновників та бізнесменів від агросектору. Саме представники об’єднаних громад, а не призначені згори чиновники мають визначати бюджетні витрати щодо розвитку соціальної сфери, охорони здоров’я, середньої, дошкільної та позашкільної освіти.

«Реальне самоврядування – крок до самодостатніх, об’єднаних громад. Тільки так люди перестануть бути васалами регіональних феодалів, аграрних баронів та чиновників держадміністрацій. Насаджені чиновники держадміністрацій усіх рівнів – гальмо на шляху становлення справді народного самоврядування Чернігівщини. Вони тримаються за крісла, прагнучи зберегти за собою доступ до бюджетів громад.», — пишеться у заяві.

Об’єднання громад не лише наближує владу до людей, перш за все це фінансова незалежність і сталий розвиток громад. Люди мають право самостійно, без втручання чиновників, планувати соціально-економічний розвиток свого краю. Лідери фракції «Наш край» впевнено заявляють, що завжди стоятимуть на захисті прав місцевих громад та самоврядування. Не лише на Чернігівщині, а й по всій країні.

Джерело: facebook

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. Я знаю, чего они бесятся! Агарарный сектор страны, пусть даже не Украины, уже никогда не сможет быть таким прибыльным, как 10 лет назад. Все больше бизнесменов отдают предпочтения другим секторам экономики Украины. Т.е. что остается депутатам Аграрной партии Че? Правильно — воровать! По-другому состояния не сколотишь, ведь так?

  2. Наверное, только в Украине быть депутатом означает быть очень богатым, прям оооочень… и это при том, какую официальную зарплату получают чиновники. Самоуправление — это реальный шаг к переменам в нашей стране против коррупции и кумовства. Не странно, что чиновники Че сопротивляются, как могут…..

    1. конечно сопротивляются! если с самоуправлением все получится, воровать из местных бюджетов станет гораздо сложнее, ведь люди сами смогут распоряжаться деньгами без «вторых рук» депутатов!

      1. и без третих тоже.. совсем там сума посходили от запаха бабла! неужели это настолько сложно понять, что без подобных реформ Украине не стать лучше, как государству? я разочарован в чиновниках Чернигова.

  3. Чиновники
    наши вообще зажрались , и верно Наш край делает что затыкает их , и не дает им
    и дальше воровать деньги у народа, вон Аграрная партия саботировала решение
    президента, но у них не получилось, народ затрахался терять свои деньги, и
    больше не даст чиновникам забирать их у себя

Back to top button