Політика

«Наш край» вимагає дотримання законності в роботі Чернігівської облради

*Актуально

Сьогодні мала відбутися позачергова сесія Чернігівської обласної ради. Однак депутати облради від партії «Наш край» вважають, що обласна рада продовжує свою діяльність у позаправовому полі. Повідомив керівник фракції, голова обласного осередку «Нашого краю» Сергій Баришовець.

«Позиція нашої фракції є принциповою щодо дотримання законності в роботі обласної ради. Ми неодноразово заявляли про грубі порушення закону і регламенту під час проведення таємного голосування з виборів голови та заступників голови Чернігівської обласної ради та в інших питаннях першої сесії. Порушення закону не можуть породжувати законні наслідки», – сказав Сергій Баришовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чому не відбулася сесія Чернігівської обласної ради (Відео)

Також представники «Нашого краю» публічно заявляли про порушення під час скликання чергової сесії, адже розпорядження про проведення сесійного засідання має бути оприлюдненим заздалегідь – за 10 днів до сесії. Так само мають бути публічними всі проєкти рішень. Після цієї заяви голова облради підписала розпорядження про скликання позачергової сесії облради. Однак проєкти рішення депутати отримали напередодні ввечері.

«Такі підходи не сприяють нормальному робочому процесу й об’єктивно створюють політичну кризу в обласній раді. В умовах здійснення сумнівних процедур і порядку прийняття рішень ми вимагаємо повного дотримання законності в роботі обласної ради, без чого не можемо поділяти з так званою більшістю політичну відповідальність», – пояснюють у «Нашому краї».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button