Політика

«Наш край» засуджує саботаж чиновників щодо децентралізації ЧL

Процеси децентралізації в Чернігівській області гальмуються і саботуються чиновниками обласної влади та представниками деяких партій. Про це йдеться у заяві фракції «Наш край».

«Вважаємо профанацією так звані громадські обговорення, організовані обласною владою, спрямовані на дискредитацію ідеї децентралізації. Ці збіговиська, проведені за бюджетний кошт чиновниками і партійними функціонерами, є «совдепівським» партгоспактивом, а не зібранням представників громад. Нав’язана громадам «єдино правильна» генеральна лінія принижує людську гідність, не маючи нічого спільного із пошуком дієвих шляхів децентралізації. Формула «один район – одна громада» є хибною та непродуктивною. Де маленькі за населенням райони там об’єднання в територіальну громаду на рівні всього району, ще можливі. Там де середні та великі райони, таке об’єднання – це крок до корупційних схем та феодального управління».

У тексті заяви, також зазначається, що чиновники в такий спосіб намагаються зберегти статус кво старої схеми управління. Це – прямий шлях до безправних громад, якими на власний розсуд заправлятимуть вожді-хабарники районного та обласного штибу. «Спроби обласної влади принизити та придушити процеси децентралізації на Чернігівщині – виклик самоврядній політиці Президента України та Уряду», — наголошується у заяві.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Проще управлять безмолвным стадом, чем людьми с реальными правами и возможностями. Наши чиновники будут до последнего пытаться саботировать этот процес! Не охота им потерять возможность доить народ, как они привыкли делать годами

  2. Да
    помоему все нужно ити против этого саботажа чиновников, толстопузы совсем страх
    потеряли, мозги у них уже сгнили изза такого количества краж и манипуляций ,
    надо им помочь уйти

Back to top button