Політика

Онлайн-сесія Чернігівської міськради: відкрито судове провадження

Чернігівський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі за позовом громадського активіста Олександра Гашпара про оскарження змін до Регламенту Чернігівської міської ради 8 скликання, які передбачають проведення пленарних засідань сесій ради в дистанційному режимі, що порушує принципи гласності та відкритості, на яких має здійснюватися місцеве самоврядування.

Про це Олександр Гашпар повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

«І справа не лише в тому, що такі зміни не відповідають правовим актам вищої юридичної сили і порушують право мешканців міста на доступ до засідань міської ради, а ще й у тому, що «монобільшість» так швидко хотіла «протягнути» ці зміни, що зміни до регламенту внесли з грубими порушеннями того самого регламенту, адже розгляд Чернігівською міською радою проєкту рішення, яке було внесене на розгляд ради за усною пропозицією з місця депутата міської ради Білогури В. О. у день сесії, без пояснювальної записки та порівняльної таблиці, без розгляду цього проєкту рішення профільною комісією і без висновку юридичного відділу, суперечить вимогам ст. 22-24 Регламенту Чернігівської міської ради 8 скликання», – зазначає активіст.

Нагадаємо, 24 листопада 2023 року відбулося засідання сесії Чернігівської міськради. Уперше сесію провели в форматі онлайн.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button