Політика

Проблемний 206-й: «Опора» прирівняла чернігівський округ до прифронтового

За словами Айвазовської, там є своя специфіка.

На довиборах до Верховної Ради 17 липня проблемними будуть два округи — 206-й в Чернігові та 104-й в Луганську.

Такі прогнози робить координатор виборчих і парламентських програм громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

«Чернігів — 206-й і Луганськ — 104-й округ», — сказала вона в середу ввечері в ефірі 5 каналу, відповідаючи на питання про те, які з округів на проміжних виборах народних депутатів 17 липня викликають стурбованість.

«Там є своя специфіка. Луганськ — це сім районів, переважно маленькі населені пункти. Відстежити якусь піраміду дуже складно. Якщо поліція не включається в цей процес, довести що-небудь дуже складно», — пояснила вона.

Що стосується 206-року округу, то, за словами координатора мережі «Опора», історія повторюється з літа 2015 року. «Є один кандидат — самовисуванець, з яким у нас вже були неодноразові зіткнення, навіть фізичні», — сказала Айвазовська.

Говорячи про те, наскільки критична ситуація, і чи можна на даному етапі не допустити порушень, Айвазовська наголосила: «Я б не давала трагічних негативних оцінок, тому що ми зараз не на тому етапі виборчої кампанії, коли не можна припинити ті дії, які викликають побоювання. За нашою інформацією, поліція непублічним способом відстежує певні організаційні спроби систематизувати персональні дані і визначити цільову аудиторію соціального характеру кандидата».

«Сьогодні ще не відбулося нічого, що б поставило крапку на демократичному інституті виборів в Україні. Шанси залишаються, але треба бути уважними», — підсумувала Айвазовська.

Джерело: Тиждень.ua

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Хочется верить в справедливость, но сложно. Микитась уже покупает голоса! Как по другому назвать вход на концерт по билетам или пакеты с продукцией, которые раздают его люди? Пока Атрошенко крышует своего бизнес-партнера, остальные могут только наблюдать за столичным бесприделом в Че((

Back to top button