Політика

Головний газівник країни має намір купити броньоване авто наркобаронів

Понад 5 мільйонів гривень за Mercedes

Навіщо главі правління НАК Андрію Коболеву броньований Mercedes, який «Нафтогаз України» має намір купити за 5,1 млн грн?

Нагадаємо, що дочірнє підприємство «Нафтогазобслуговування» НАК «Нафтогаз України» 26 липня оголосило тендер на купівлю броньованого автомобіля Mercedes Benz S600 GUARD й опублікувало відповідну інформацію на сайті держзакупівель Prozorro. Примітно, що стартова ціна автомобіля – 5,1 млн грн без ПДВ.

Згідно з технічними вимогами, планується придбати автомобіль, що був у вжитку. Ціна нової моделі Mercedes-Benz S600 Guard у базовій комплектації стартує від 560 тисяч євро (приблизно 15 млн грн). У вимогах до автомобіля вказано низку обмежень, що можуть значно знизити кількість учасників.

Mercedes S600 Guard — авто наркобаронів

Mercedes S600 Guard повинен бути оснащений бронею класом захисту до VR10. Машина захищена як від вибуху і осколків, так і від пострілів з автоматичної зброї. Повинні бути встановлені броньовані диски і куленепробивні колеса. В автомобілі повинна бути функція, здатна загасити відкритий вогонь під машиною за допомогою аерозольного вогнегасіння. Крім того, в разі газової атаки є кнопка, що активує кисневий балон, встановлений у салоні.

Є питання й щодо обґрунтування цієї покупки…

Головний юрисконсульт НАК «Нафтогаз» Єлизавета Баданова зазначила, що це доручення прем’єр Гройсман дав під час засідання уряду. Конкретну марку автомобіля прем’єр у своєму дорученні не вказав. Ні номера доручення, ні його дати, ні тексту, ні сканованої копії в «Нафтогазі» не надали.

Збитковий «Нафтогаз»

Інформація до відома. У 2014 році «Нафтогаз» задекларував 90 млрд грн чистого збитку, в 2015 році – близько 25 млрд грн. НАК «Нафтогаз» — компанія, що управляє найбільшою в країні газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» і газотранспортною монополією «Укртрансгаз». Всі попередні роки «Нафтогаз» працював із величезними збитками через різницю у вартості імпортного газу й тарифів, за яким його поставляли населенню.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button