Політика

Розпочався суд над мером Чернігова Владиславом Атрошенком

У ці хвилини триває засідання Львівського апеляційного суду. Розглядають справу чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, який не був згоден із рішенням Яворівського суду та подав апеляцію.

Як відомо, Яворівський суд 7 грудня 2022 року визнав мера Чернігова Владислава Атрошенка винним у конфлікті інтересів і на рік позбавив його права обіймати посаду міського голови та наклав штраф у розмірі 6 800 гривень.

Таке рішення суд ухвалив через те, що Атрошенко доручив своєму водієві вивезти за кордон автомобіль його дружини, повідомляє Державне бюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гучні відставки останніх днів: думки відомих чернігівців

«У серпні 2022 року Атрошенко дав розпорядження своєму водієві вивезти автівку дружини Tesla Model X за кордон. Чиновник діяв в умовах конфлікту інтересів, адже водій забезпечує транспортне обслуговування міського голови виключно в межах виконання ним посадових обов’язків», – зазначили у Національному агентстві з питань запобігання корупції.

При цьому водію мера оформили відрядження та виділили з бюджету кошти, зокрема й на бензин (близько 200 л).

«Відомо, що впродовж трьох місяців дружина високопосадовця використовувала транспорт не за цільовим призначенням у той час, коли бюджет Чернігова сплачував лізингові платежі за цю ж автівку», – додали в ДБР.

У вересні НАЗК за матеріалами ДБР склало протокол щодо конфлікту інтересів у чернігівського міського голови за ч.ч. 1, 2 ст. 172–7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

По закінченню судового засідання Челайн повідомить про результати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button