Політика

У Городнянській ОТГ створили комунальне підприємство

*Актуально

У Городнянській міськраді Чернігівської області керівник фракції «Наш край» Ігор Романенко ініціював створення комунального підприємства, що працюватиме у сфері земельних відносин. Як повідомила секретар Городнянської міської ради Світлана Більська, відповідне рішення схвалено під час сесії міськради.

55471872_2086136938130734_3215430186728161280_nЗа її словами, новостворене комунальне підприємство працюватиме над виділенням земельних ділянок (остаточне рішення ухвалюватимуть депутати міськради), розробленням документації, контролюватиме використання землі, сплату орендної плати тощо.

«Дуже важливо, щоб сфера земельних відносин у громаді була впорядкованою, земля використовувалася за призначенням та приносила доходи ОТГ», – прокоментувала Світлана Більська.

Як наголосив Ігор Романенко, першочергова місія комунального підприємства – пошук ефективних інвесторів для оброблення земель сільськогосподарського призначення шляхом укладення договорів про спільну діяльність.

Ще під час сесії прийнято програму компенсації пільгових перевезень громадян на території громади, внесено зміни до цільових програм підтримки спорту і культури. Крім того, під час сесії депутати вирішили об’єднати гімназію і початкової школи, що працюють в одному приміщенні, але є окремими навчальними закладами.

«Вважаю, що об’єднання гімназії та початкової школи сприятиме покращенню їх роботи, поліпшить умови для праці педагогів і навчання дітей», – зазначила секретар Городнянської міської ради.

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button