Політика

В Чернігові проігнорували звітування перед виборцями 32 депутати міськради

За 4-й рік повноважень прозвітували всього 9 із 42 депутатів Чернігівської міської ради. Всі вони оприлюднили власні звіти на сайті міської ради. Із нихтроє депутатів провели публічне звітування. Решта розмістили свій звіт у відкритомудоступі – на сайті міської ради» — розповіла Тетяна Романова, виконавчий директор ГО «Агенція міських ініціатив».

Громадська організація «Агенція міських ініціатив» вже декілька років відстежує те, як депутати звітують передвиборцями. Була відзначена тенденція до щорічного зменшення кількості тихдепутатів, які оприлюднюють власні річні звіти. Якщо за перший-другий рік діяльності відзвітували одиниці депутатів, то на четвертому році таких виявилосьтрохи більше, але все ж таки далеко не всі депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Антигерої» Чернігівської міськради: хто з депутатів пропустив найбільше сесій

Експерти Агенції міських ініціатив проаналізували сайт Чернігівської міської ради на предмет наявності персональних звітів обранців. Більшість із місцевих депутатів не звітувала взагалі і тільки 4 депутатів звітували щорічно протягом 3х років: Віктор Тарасов (фракція «Демальянс»), Ірина Березинець (фракція Радикальної партії Олега Ляшка), Сергій Вакуленко та Володимир Козир (фракція «Наш край»). Їх звіти є за 2017, 2018 та 2019 роки. Натомість інформація щодо звітування за 2016 рік на сайті по всім депутатам відсутня.

Також за 3 роки замість 4 є колективний звіт фракції «Об’єднання Самопоміч» — за 2016, 2018 та 2019 роки.

Двічі звітувався ВячеславЛетута (фракція «Блок Петра Порошенка») та позафракційний депутат Сергій Кирієнко – за 2017 та 2019 роки. Звіт за один рік подав Андрій Дериземля (фракція «Блок Петра Порошенка»), Лариса Кадіна (фракція «Батьківщина») – за 2017 рік. А Олександр Тимошенко (фракція «Об’єднання Самопоміч») та Роман Старіков (фракція «Блок Петра Порошенка») прозвітувались тільки за 2019 рік.

Віталій Козирев (фракція «Об’єднання Самопоміч») став депутатом лише у 2020 році, тому звітів про його роботу на сайті ради ще немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марнотрати чи благодійники: на що витрачають бюджетні кошти депутати міськради

Тобто за 2017 рік відзвітувалось 8 депутатів: Лариса Кадіна, ВячеслаЛетута, Андрій Дериземля, Віктор Тарасов, Сергій Вакуленко, Володимир Козир, Ірина Березинець  та Сергій Кирієнко. За 2018 рік – всього 4 депутатів: Сергій Вакуленко, Володимир Козир, Віктор Тарасов та Ірина Березинець.

Лідером за кількістю звітів став 2019 рік, адже в цьому році за депутатську діяльність відзвітувалось аж 9 депутатів Чернігівської міської ради: Ірина Березинець, Сергій Вакуленко, Віктор Іванченко, Володимир Козир, ВячеславЛетута, Роман Старіков, Віктор Тарасов, Олександр Тимошенко, Сергій Кирієнко. Серед них тільки троє провели публічне звітування, тобто звітування відбулось на відкритій зустрічі з громадянами. До числа таких депутатів потрапив Олександр Тимошенко, Сергій Вакуленко та Володимир Козир.

Всього в Чернігівській міській раді налічується 42 депутати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

ГО «Агенція міських ініціатив»

Ще статті по темі

Back to top button