Новини

Сервісний центр МВС на колесах: дорогами Чернігівщини їздить незвичайний мікроавтобус

Від січня 2018 року дорогами Чернігівщини курсує незвичайний мікроавтобус Renault Master. Це – мобільний сервісний центр МВС. Такий офіс на колесах дає можливість отримати на місці низку послуг, по які людині довелося б їхати за десятки кілометрів. У сервісному центрі МВС кажуть, що це насамперед зручність для громадян, які проживають у віддалених населених пунктах області, де немає стаціонарних сервісних центрів МВС.

«Мобільний сервісний центр МВС спеціально обладнаний та укомплектований усім необхідним для якісного надання послуг населенню області: ноутбуками, багатофункціональним пристроєм (принтер, сканер, ксерокс), екраном (для фотографування), сейфом, відкидними столами, стільцями, секційною ролетною шафою для зберігання та транспортування техніки, програмово-апаратним комплексом для друку посвідчень водія та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, відеореєстратором тощо», – у коментарі для ЧЕline зазначив Сергій Лук’янчук, начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Чернігівській області.

За його словами, досвід функціонування пересувного сервісного центру доводить його користь і зручність для населення віддалених регіонів області, адже люди можуть отримати послуги сервісного центру МВС безпосередньо у своєму населеному пункті.

Мобільний сервісний центр МВС надає такі основні послуги:

— реєстрація/перереєстрація авто- та мототранспорту;

— заміна посвідчення водія;

— запит на отримання довідки про відсутність судимості.

Отримати довідку заявник може у тому територіальному сервісному центрі, який він зазначив при поданні заяви.

Теоретичні та практичні іспити МСЦ МВС не приймає.

«МСЦ МВС виїжджає до населеного пункту на попередній запит від органів місцевого самоврядування до регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Чернігівській області. Для прийому заявки на виїзне обслуговування необхідно мати більше як 10 замовлень на послуги. На основі заявок-замовлень складається графік виїздів МСЦ МВС. Графік формується на місяць та оприлюднюється на офіційній сторінці Facebook «Сервісні центри МВС в Чернігівській області» та на сайті  Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Чернігівській області». Відповідальні особи за створення заявки-замовлення населеного пункту, куди їде МСЦ, на місцях формують чергу на отримання послуг та надають інформацію населенню в доступному форматі», – повідомляє Сергій Лук’янчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від дерев’яних весільних тарілок і раритетів до пластикових стаканчиків: посуд різних епох зберігається в музеї на Чернігівщині

В області наразі обслуговуються такі населені пункти: Носівка, Новгород-Сіверський, Куликівка, Козелець, Семенівка, Короп, Городня, Бобровиця. Цей список не є остаточним, напрямки виїздів формуються за запитами громади.

Дні роботи мобільних сервісних центрів МВС – середа, четвер, п’ятниця.

«Є певні вимоги до населеного пункту, де працюватиме МСЦ МВС.

По-перше, має бути забезпечене підключення до електромережі.

По-друге, обов’язкова наявність банківського відділення або пошти, щоб можна було здійснити оплату за надані адміністративні послуги.

У населених пунктах, де функціонуватимуть МСЦ, мають заздалегідь оприлюднити інформацію про графік обслуговування, залежно від можливостей місцевості», – інформує начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Чернігівській області.

Варто зазначити, що в Чернігівській області функціонує один автомобіль пересувного сервісного центру. Його обслуговують два адміністратори та фахівець Експертної служби МВС. Це – фахівці територіального сервісного центру №7441 (м. Чернігів).

«МСЦ МВС має усі можливості перевірки транспортних засобів за базами даних Інтерполу, передбачених при наданні адміністративних послуг із реєстрації, перереєстрації колісних транспортних засобів усіх категорій вітчизняного та іноземного виробництва.

У разі, якщо замовник та/або транспортний засіб перебувають у розшуку або мають обмеження на проведення реєстраційних операцій, послуга не надається», – повідомив Сергій Лук’янчук.

У жовтні 2021 році МСЦ МВС у Чернігівській області було здійснено всього 45 виїздів і надано 660 послуг.

Зареєстровано/перереєстровано 338 транспортних засобів. Здійснено 185 обмінів посвідчень водія. На отримання довідок про відсутність (наявність) судимості було прийнято 137 запитів.

У листопаді МСЦ МВС працює відповідно до затвердженого графіку. Зокрема 3 листопада були в Носівці, 4-го – в Куликівці. На 10 листопада запланований виїзд до Бобровиці, 18 листопада – до Коропа, 25 листопада – до Городні.

Аби за нинішніх умов отримати потрібну послугу в МСЦ МВС, громадянам потрібно дотримуватися маскового режиму та необхідної дистанції.

На сьогодні послуги надають без вимог сертифікатів про вакцинацію.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button