Суспільство

Атрошенко потрапив до чергового антирейтингу

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко потрапив до трійки лідерів мерів-новачків із негативним медіарейтингом.

Компанія «Active Group» провела дослідження «Рейтинг нових українських мерів». Мета – дослідити ставлення громад до діяльності мерів українських міст, які були вперше обрані на посаду в 2015-му році.

У кожній області компанія опитала п’ять експертів, усього по Україні – 120. Експерти оцінювали діяльність мерів за такими категоріями:

  1. Довіра виборців – найвищий бал можна було отримати за високу підтримку з боку мешканців міста на виборах.
  2. Обіцянки – найвищий бал можна було отримати за виконані обіцянки, а найнижчий, якщо не виконано 60% і більше обіцянок.
  3. Кадрова політика – найвищий бал можна було отримати за успішно сформовану команду, що демонструє високий професіоналізм.
  4. Скандали – найвищий бал можна отримати за мінімальну скандальність.
  5. Протест – максимальний бал надається за відсутність протестів у місті.
  6. Зв’язки із громадськістю – максимальний бал можна було отримати за зворотний зв’язок із громадою та відкритість міського голови.
  7. Поточна діяльність – максимальний бал надається за позитивну діяльність у сфері вирішення питань міського транспорту, регуляторної, бюджетної, освітньої, культурної та соціальної політики.
  8. ЖКГ – максимальний бал можна було отримати за успіхи в сфері вирішення питань ЖКГ.
  9. Корупція – максимальний бал присуджується за відсутність проявів корупції.

Як виявилося з опитувань експертів, міські голови, які мали на старті великий рівень довіри і на яких громада покладала найбільші очікування, отримали наднизькі показники за категоріями, що відображають діяльність міських голів протягом двох років.

З огляду на такі обставини, робоча гіпотеза була скорегована, і рейтинг перетворився на антирейтинг міських голів із завищеними та невиправданими очікуваннями і сподіваннями громад.

До трійки лідерів антирейтингу мерів, які розчарували і не виправдали сподівань виборців, потрапив і Владислав Атрошенко. На першому місці – мер Глухова Мішель Терещенко. На другому – мер Миколаєва Олександр Сенкевич.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А хто ці експерти — аж цілих 5 ! 🙂

Back to top button