Суспільство

Без школи на Масанах і садочка на Бобровиці: міськрада перерозподілила бюджетні кошти

Чернігівська міська рада найближчим часом освоюватиме мільйони бюджетних коштів, які рішенням 30-ї сесії 17-го скликання міської ради перерозподілять.

За внесення змін і доповнень до рішення сесії від 30 листопада 2017 року «Про міський бюджет на 2018 рік» проголосували 26 депутатів.

Ось деякі з прикладів змін до бюджету.

Так, міська рада збільшує бюджетні призначення на поточний ремонт об’єктів вулично-дорожньої мережі в сумі 10 мільйонів гривень і на розробку проектної документації на капітальний ремонт доріг у сумі 1,4 млн грн. Натомість мерія позбавляє фінансування (9 млн грн) для будівництва автомобільної дороги для під’їзду з вул. Івана Мазепи до житлового району по вул. Текстильників (пряма дорога на Шерстянку) і капітального ремонту (2,4 млн грн) ділянки дороги по вул. Івана Мазепи (від просп. Миру до вул. Реміснича). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧТУ віддасть понад 50 млн за нові тролейбуси

Також міська рада збільшує бюджетні призначення на реконструкцію бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенської до Красної площі в м. Чернігові (Алея Героїв) у сумі 13 мільйонів 367 тисяч гривень за рахунок зменшення призначень на капітальний ремонт парку ім. Коцюбинського в м. Чернігові.

Тим, хто мріяв побачити модернізований Літній театр, що на території Міського парку культури і відпочинку, про мрії поки що варто забути – одного мільйона на виготовлення проектної документації реконструкції цього об’єкта мерія не дасть. Не виділять і 654 тисячі гривень на проектно-кошторисну документацію для будівництва дитячого садочка в мікрорайоні «Бобровиця». Забирають і 740 тисяч гривень, які були призначені на виготовлення проектних документів для будівництва школи на 1200 місць у мікрорайоні «Масани».

Забирає Чернігівська міська рада 7 мільйонів гривень, які були призначені для капітального ремонту (із застосуванням енергозберігаючих технологій із комплексної термомодернізації) будівлі 9-поверхового палатного корпусу міської лікарні № 1. Не буде також капітального ремонту будівлі 3-го поліклінічного відділення Чернігівської міської лікарні № 1 на суму 9 мільйонів гривень. Навіть багатостраждальний гуртожиток по Попудренка, 16 також не отримає 5 мільйонів гривень. 15 мільйонів гривень (компенсаційні виплати на пільговий проїзд електротранспортом) міська рада висмикує з Чернігівського тролейбусного управління.

Натомість, забравши всі ці кошти, 60,5 мільйона гривень ДОДАТКОВО міськрада спрямує на проведення поточного ремонту об’єктів вулично-дорожньої мережі та на реконструкцію каналізаційного колектора. З цього випливає чіткий логічний висновок: міська рада на чолі з міським головою Владиславом Атрошенком зацікавлена тільки в закатуванні в асфальт десятків мільйонів гривень. Соціальна сфера міську владу поки що не цікавить.

До речі, тендер на капітальний ремонт дороги від мосту р. Десна до Катерининської церкви завдовжки близько 3,2 км виграло підприємство, яке безпосередньо пов’язують із міським головою Владиславом Атрошенком. Цей відрізок дороги коштуватиме місту понад 8 млн грн.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. всё на асфальт.
    Что б атрошенковский асфальтный заводик принёс максимум прибыли.Пока у царя есть доступ к бюджету. Школы, д/садики, больницы в сферу интересов мэра не входят….

  2. Надо побыстрее заработать бабла и побольше, а на школе или садике не то, вот асфальт свой продать городу и своей фирмой его уложить за 108 мильйончиков, это да, а тралики за 51 лям в кредит лохам горожанам…

Back to top button