Суспільство

Бюджетна містика міськради: мільйонний «еквалайзер» для доріг

Багатомільйонні висмоктування з міської казни Чернігова на фонтани, сквери і дороги вже нікого не дивують. Дивує тільки шалена динаміка і недитячі амбіції. Якщо раніше думку громади «тестували» довкола 5-7 мільйонів, то нині вже сміливо заявляють про, наприклад, закатування в асфальт сотні мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без Атрошенка і тут не обійшлося: нові подробиці дороги за 108 мільйонів

Чернігівці в більшості випадків не проти інфраструктурних реконструкцій і оновлення міста, але проти тотального розкрадання людських коштів і корупційних схем.

Щоб не бути голослівними, пропонуємо вам аналіз перерозподілу бюджетних призначень, який розглядатимуть на черговому засіданні сесії Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові депутатів кличуть на чергову сесію

Отже, поїхали.

Чернігівська міська рада хоче збільшити бюджетні призначення на поточний ремонт об’єктів вулично-дорожньої мережі в сумі 10 мільйонів гривень і на розробку проектної документації на капітальний ремонт доріг у сумі 1,4 мільйона гривень. Натомість мерія позбавляє фінансування (9 мільйонів гривень) для будівництва автомобільної дороги для під’їзду з вул. Івана Мазепи до житлового району по вул. Текстильників (пряма дорога на Шерстянку) і капітального ремонту (2,4 мільйони гривень) ділянки дороги по вул. Івана Мазепи (від просп. Миру до вул. Реміснича). Це на потім залишають. Прогнозуємо, що наведені тут суми для будівництва дороги на Шерстянку надалі будуть суттєво більшими.

31206501_764488983758974_2737039996107096064_n

Новина про феноменальну вартість реконструкції Алеї Героїв вже наробила галасу і призвела до емоційних дискусій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фейсбучна тема дня: Алея Героїв за 74 мільйони

Так от, міська рада хоче збільшити бюджетні призначення на реконструкцію бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенської до Красної площі в м. Чернігові у сумі 13 мільйонів 367 тисяч гривень за рахунок зменшення призначень на капітальний ремонт парку ім. Коцюбинського в м. Чернігові.

Тим, хто мріяв про модернізований Літній театр, що на території Міського парку культури і відпочинку, про мрії поки що варто забути – 1 мільйон на виготовлення проектної документації реконструкції цього об’єкта мерія не дасть. Не виділять і 654 тисячі гривень на проектно-кошторисну документацію для будівництва дитячого садочка в мікрорайоні «Бобровиця».

Забирають і 740 тисяч гривень, які були призначені на виготовлення проектних документів для будівництва школи на 1200 місць у мікрорайоні «Масани».

Дивна ситуація спостерігається також із медичною сферою.

Забирає Чернігівська міська рада 7 мільйонів гривень, які були призначені для капітального ремонту (із застосуванням енергозберігаючих технологій із комплексної термомодернізації) будівлі 9-поверхового палатного корпусу міської лікарні № 1. Не буде також капітального ремонту будівлі 3-го поліклінічного відділення Чернігівської міської лікарні № 1 на суму 9 мільйонів гривень. Навіть багатостраждальний гуртожиток по Попудренка, 16 також не отримає 5 мільйонів гривень.

Усі ці грошики підуть куди? Ви правильно мислите… Але почекайте – і це ще не все. 15 мільйонів гривень (компенсаційні виплати на пільговий проїзд електротранспортом) міська рада висмикує з Чернігівського тролейбусного управління.

І тепер найсолодше – 60,5 мільйона гривень ДОДАТКОВО буде спрямовано на проведення поточного ремонту об’єктів вулично-дорожньої мережі та реконструкцію каналізаційного колектора.

31279781_764488980425641_364068542137499648_n

Це не повний «зріз» фінансових катавасій, які хочуть затвердити на черговій сесії. З цієї інформації випливає чіткий логічний висновок – міська рада на чолі з міським головою Владиславом Атрошенком зацікавлена тільки в закатуванні в асфальт десятків мільйонів гривень. Соціальна сфера не цікавить. Чому меру вигідно ремонтувати дороги, а на лікарні, утеплення шкіл і садочків начхати? А це вже ви самостійно зробіть висновок.

А з висновком допоможе інформація аналітичної системи «YouControl» у нашій публікації про ремонт доріг Чернігова.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Дорогу на шерстянку дали начать, для начала инвестору, за отжим комМунальной земли, а затем и дальше пойдут Городские вливания бюджетных денег в продолжение строительства… Под конец года…

Back to top button