Суспільство

Біжи або помри: підлітки знову грають у смертельні ігри

Перебігти перед насиченим потоком машин і залишитись живим. Небезпечна гра «Біжи або помри», що поширюється соціальними мережами світу, вже дісталася Києва. Підлітків, які так «граються», зафіксували в Дарницькому районі столиці.

Динаміка поширення інформації, зокрема, й про смертельні ігри, через соціальні мережі досить висока. Тому, щоб запобігти біді, краще працювати на випередження – якщо є у столиці «адепти» побігати серед жвавого автомобільного потоку, то можуть з’явитися і на Чернігівщині. ЧЕline поцікавився в ювенальній поліції області, що робити, якщо хтось поширює дані про гру, як запобігти її популяризації.

«Ну, якщо чесно, я ще цим питанням не цікавилась, тому я, на жаль, зараз не можу відповісти», – пояснила Ольга Панкратова, начальник ювенальної поліції області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна гра в соціальних мережах: хто з чернігівців у грі

На жаль, отримати відповідь про реагування правоохоронних органів на подібні випадки, нам так і не вдалося. Не отримавши відповіді від правоохоронної системи, питаємо психолога: «Чому виникають такі небезпечні захоплення і як із ними боротись?»

«Сучасні підлітки часто проживають життя, в якому батьки щосили прагнуть вберегти їх від усіляких проблем, і часто у дитини з’являється відчуття безпечності та навіть прагнення випробувати долю. Відчуття безпеки/ризику/небезпеки має формуватися впродовж життя, тоді людина починає розуміти ціну ризикованої поведінки. Ризик дає викид адреналіну, і це відчуття залишається на якийсь час, а потім людина починає шукати його в навколишньому світі. З психологічного погляду, як казав З.Фрейд, одним з інстинктів особистості є прагнення до смерті, тому в подібній поведінці підлітків простежуються й такі ознаки. Безумовно, подібна поведінка вкрай ризикована, і якщо ви помічаєте її ознаки, необхідно звернути увагу й допомогти підлітку знайти соціально бажаний спосіб пошуку «гострих відчуттів», – пояснює психолог Олена Гірченко.

Психолог радить, якщо проблема існує, а діалогу з дитиною знайти не вдається, то краще звертатись до спеціалістів.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. =Динаміка поширення інформації, зокрема, й про смертельні ігри, через соціальні мережі досить висока=
    Конечно, динамика «поширення інформації про смертельні ігри» высока. Все черниговские сайты тут как тут.

Back to top button