Суспільство

Будинок на вул. Бєлова у Чернігові відбудовують після обстрілів окупантів

Відбудова багатоповерхівки №27 на вул. Генерала Бєлова триває уже кілька місяців. Проведено величезний об’єм робіт, але чимало ще попереду.

Начальник управління ЖКГ Ярослав Куц постійно проводить зустрічі з підрядниками та відвідує об’єкти, на яких триває відновлення після обстрілів, вирішуючи нагальні питання будівництва.

Так, на сьогодні, основною проблемою для будівельників, що ремонтують цей будинок, є відключення електропостачання. Через це будівельні крани можуть працювати всього кілька годин, що дуже гальмує відбудову. Зараз комунальники шукають можливість перепідключення цього будівельного майданчику до лінії безперебійного електроживлення, щоб крани могли працювати хоча б по черзі і вести висотні роботи.

Раніше ми згадували, що за цією адресою ведеться відновлення відразу у двох частинах пошкодженого будинку – лівій і правій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині розпочався монтаж ще одного модульного мосту від французьких партнерів (Фото)

У лівій частині змонтовані опорні стійки від 4-го до верхнього поверху. Почали розбирати зовнішню кладку стін – передбачається розібрати її від 14-го до 8-го поверху, а потім відбудувати. Як видно на сьогоднішніх фото, уже демонтовані зовнішні стіни технічного поверху та 14-го, 13-го і 12-го поверхів. Днями почнуть роботи на 11-му.

З правого боку частина помешкань дуже пошкоджена після пожежі внаслідок влучань. Зараз тут демонтований техповерх, розбирається кладка стін та перекриття 14-го і 13-го поверхів. Такі ж роботи передбачається провести ще на 12-му і 11-му, після чого почнеться відновлення периметру.

Завершено відновлення перехідних плит балконів у центральній частині будинку – укріплення ще не знімали, адже бетону потрібен час набратися міцності. Також відбудовуються лоджії в помешканнях, а після відновлення зовнішніх стін будуть зводитися внутрішні.

Нагадаємо, що опалення до будинку під’єднано. Тепло вдалося подати у квартири по стояках, які не задіяні у безпосередніх роботах. Загалом у 41 з 69 квартир. Решту помешкань підключатимуть у ході завершення робіт.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Управління ЖКГ

Ще статті по темі

Back to top button